BILANȚ de sfârșit de an la Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze

BILANȚ de sfârșit de an la Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze

Prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, a făcut joi, 5 decembrie 2019, bilanțul activității pe anul care se încheie.

În fața presei și alături de colaboratoarele sale de la Asociația Con Brio, Ana Maria Dragoș – președinte, av. Viorica Popescu și conf. univ. dr. Liliana Bran, Lizica Mihuț a prezentat bogata activitate a Forumului, activitate care a stat în permanență sub aniversarea, în acest an, a 70 de ani de relații diplomatice și de prietenie între România și Republica Populară Chineză.

Alături de înființarea Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, ai cărui vicepreședinți sunt prof. univ. dr. Ioan Biriș, de la Timișoara, și Daniela Pogea Cocora, critic și editor, de la București, anul 2019 a fost marcat de vizita la Arad a unei delegații a Ambasadei Chinei în România, condusă de Excelența Sa ambasadoarea Jiang Yu. Alt eveniment cu adevărat important a fost desfășurarea, la Arad, a celei de a V-a ediții a Simpozionului „Cultură și Civilizație Chineză. Dialoguri Româno-Chineze”, care a avut loc între 11 și 13 noiembrie, în cadrul căruia au prezentat lucrări nu mai puțin de 27 de autori.

Tot la ceas de bilanț, prof. univ. dr. Lizica Mihuț a ținut să remarce sprijinul de care se bucură Forumul din partea Consiliului Local Municipal și a Centrului Municipal de Cultură.

După trecerea în revistă a întregii activități a Forumului, Ana Maria Dragoș, președintele Asociației Con Brio, a ținut să spună că, alături de colegele sale, se simte onorată de colaborarea cu Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.