Sergiu Bîlcea: „PSD-ul continuă să demonstreze că nu are ce căuta în Parlament”

Sergiu Bîlcea: „PSD-ul continuă să demonstreze că nu are ce căuta în Parlament”

La conferința de presă a PNL Arad, purtătorul de cuvânt al filialei, Sergiu Bîlcea, a explicat situația celor trei contestații pe care partidul le-a primit ca urmare a depunerii candidaturilor la BEJ: „O contestația a venit din partea Partidului Alternativa Civică, Atitudine, Solidaritate, Acțiune, reprezentat de președintele Nicolae-George Epurescu și celelalte două din partea PSD Arad. Contestația Partidului A.C.A.S.A. face referire la faptul că ei nu sunt de acord cu modalitatea în care au fost strânse semnăturile de susținere din partea arădenilor, necesare pentru înscrierea la alegerile parlamentare și au marșat pe ideea că semnăturile trebuiau strânse pe candidat, iar ele au fost strânse pe entitatea politică participantă la alegerile din 11 decembrie. Vreau să menționez faptul că acest partid a depus același gen de contestații PSD-ului, PMP-ului, respectiv UDMR-ului“.

„Celelalte două contestații au fost depuse de PSD Arad pe motivul că nu este depusă dovada că ambii semnatari ai listelor au fost legal desemnați pentru a le semna. Mai mult decât atât, înscrisurile prezentate ca pretinsa dovadă a împuternicirii de a semna listele cu propuneri de candidaturi nu îndeplinesc cerințele prevăzute de art 85 alin 1 din Noul Cod de Procedură Civilă– extras din citația emisă la 28 octombrie 2016. PSD-ul a depus aceeași contestație  pentru candidaturile noastre la Camera Deputaților, cât și pentru cele de la Senat. Sâmbătă și duminică s-a judecat fondul la Tribunalul Arad, PNL a avut câștig de cauză, însă se pare că decizia Tribunalului nu l-a satisfăcut pe domnul Epurescu și Partidul Alternativa Civică, Atitudine, Solidaritate, Acțiune, întrucât aceștia au mers mai departe, făcând recurs la Curtea de Apel Timișoara“, a precizat Sergiu Bîlcea.

„Ieri s-a judecat cazul, cum era firesc, am câștigat, iar ca totul să fie complet, PNL Arad a cerut cheltuieli de judecată celor două partide care au avut contestații nefondate, iar instanța le-a admis. În lumea asta prostia și nepriceperea se plătesc. Concluzia mea este că PSD-ul continuă să promoveze politicieni certați cu legea și are impresia că toată lumea acționează în ilegalitate. Două instanțe de judecată au spus clar că modul de acțiune al PNL-ului este perfect legal. Asta îmi arată faptul că PSD-ul nu cunoaște legea în vigoare și nici măcar nu are bunul simț să se informeze înainte să facă o contestație. De aici se naște întrebarea: cum poate PSD-ul să aibă pretenția la credibilitate și vot de încredere la aceste alegeri, când ei nici măcar nu cunosc legislația din România?! Contestațiile pierdute cu succes de către PSD sunt încă o dovadă a faptului că nu au ce căuta în Parlament oameni nepregătiți, corupți și leneși”, a încheiat vicepreședintele PNL Arad Sergiu Bîlcea.

  1. Ooooo purtătorul de țucal. (pardon de cuvânt) grăiește ??? Luați-i hârtia din față și veți avea în toată splendoarea lui un zero absolut.

    Raspunde
  2. Mai Domnule Balcea t u esti trompeta faraionului ,esti un papagal ieftin in mana papusarului tau.

    Raspunde
  3. Incepe campania, trebuie sa arate cu degetul spre altii, sunt si candidati de treaba, precum Lia Ardelean, independent

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.