Biserica Ortodoxă ÎȘI FACE POST DE MUZICĂ să concureze cu MTV

Biserica Ortodoxă ÎȘI FACE POST DE MUZICĂ să concureze cu MTV

Din dorința de a le oferi tinerilor o alternativă la MTV, clericii Bisericii Ortodoxe din Rusia s-au gândit să lanseze un post de muzică religioasă.

Ruşii care au urmărit miercuri acest post au putut vedea la televizor o emisiune despre muzica religioasă de cor, dar şi un program în care un preot bătrân cânta la chitară, în timp ce o femeie tânără, îmbrăcată într-o rochie până în pământ, îl acompania la ţambal, potrivit Moscow Times.

Într-un comunicat de presă al Bisericii Ortodoxe, clericii au susţinut că televiziunea îşi propune să le ofere ruşilor ceva diferit faţă de ce văd deja la posturile obişnuite de muzică.

Postul MuzSoyuz a fost lansat online în luna ianuarie, iar de la Paște încoace poate fi urmărit şi pe smart TV prin conexiune la Internet. În curând, televiziunea va fi disponibilă şi prin cablu şi satelit, a anunţat Patriarhia Moscovei pe site-ul oficial.

MuzSoyuz face parte din trustul Soyuz, deţinut şi condus de Biserica Ortodoxă din Rusia. Trustul împlineşte anul acesta un deceniu de la înfiinţare şi nu este singurul controlat de clerici. Aceste reţele media ale Bisericii s-au extins tot mai mult în ultima vreme, ajungând să lanseze chiar posturi muzicale.

După decenii de represiune sub regimul sovietic oficial ateu, Biserica a reuşit să construiască în ultimii ani relaţii din ce în ce mai strânse cu liderii de la Kremlin, care îi facilitează „afacerile”.

Foto: orthodoxie.com

  1. NUMAI SA NU-I INVITE SI PE SALA ,GUTA ,BURSUC SI CINE STIE CE DIHANII SI MEZELURI

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.