Blocuri NOI pentru arădeni! Unde se vor construi

Blocuri NOI pentru arădeni! Unde se vor construi

Viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ a verificat  joi, 8 februarie, stadiul lucrărilor de extindere a zonei de blocuri din categoria locuințelor sociale din Sânicolaul Mic.

Ca urmare a numărului tot mai mare de solicitări pentru locuinţe de tip social, administraţia locală a propus ridicarea a încă două blocuri de locuinţe în zona străzii Tarafului, pe fostul amplasament al Pieţei Sanicolaul Mic (obor de animale), în prezent proprietate publică a Municipiului Arad, informează Primăria într-un comunicat de presă.

„Municipalitatea arădeană îşi propune realizarea a două imobile  pe structură metalică cu regim de înălţime P + 2E, planşee din beton armat, acoperiş tip şarpantă din lemn cu învelitoare din ţiglă metalică. Pereţii exteriori de închidere şi cei interiori de compartimentare sunt din panouri multistrat cu termoizolaţii adecvate şi finisaje de calitate, iar tâmplăria este din PVC sau metalică cu geam termopan. În fiecare dintre cele două blocuri vor fi realizate câte 32 apartamente (20 apartamente cu o cameră şi 12 apartamente cu 2 camere) prevăzute cu baie proprie şi bucătărie/chicinetă. Blocurile vor fi racordate la toate utilităţile necesare, inclusiv gaz metan, fiind dotate cu Centrale termice proprii la parter. În jurul blocurilor se va amenaja o reţea de circulaţie carosabilă, platforme de parcare, spaţii verzi cu plantaţii de arbori şi arbuşti de tip parc cu bănci de odihnă. Lucrările de execuţie a locuințelor sociale au început la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut şi au ca termen de finalizare luna octombrie a anului 2019”, se mai arată în comunicat.

Valoarea proiectului este de peste 7 milioane de lei.

Loading...
  1. Dar promisiunile facute in ultimii ani , de regenerare urbana in vechile cartiere , mai sant valabile ? Cartierul Micalaca arata penibil , noroi in spatele blocurilor , lipsa locuri de parcare ( pe strazile din jurul Kauffland ),drumuri pline de gropi lasate de cei de la utilitati , capace de canal capcana etc. Vad ca la noile blocuri este prevazuta amenajarea zonei din jur , asa cum este si civilizat .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.