Boala poate afecta și CREIERUL! Ce MEDICAMENT li se administrează pacienților cu COVID-19 din Arad

Boala poate afecta și CREIERUL! Ce MEDICAMENT li se administrează pacienților cu COVID-19 din Arad

Protocolul administrării de heparină pentru pacienții de Covid-19 a fost implementat și în municipiul nostru, conform medicului Adrian Wiener, senator al USR, cel care a preluat conducerea medicală a Spitalului din Grădiște.

Observații recente din lumea medicală indică faptul că o mare parte a problemelor suferinzilor de coronavirus sunt cauzate de formarea unor cheaguri de sânge. Acestea afectează în special plămânii (cauzând insuficiență respiratorie) și creierul (au fost observate la bolnavi tineri cu AVC).

„Am luat decizia pe baza celor comunicate de medici din Statele Unite, Italia, China, care au observat efectul benefic al administrării de anticoagulante, în cazul nostru heparină. Mortalitatea în cazul pacienților astfel tratați a fost mai mică. S-a observat că insuficiența respiratorie e dată nu doar de inflamația țesutului pulmonar ci și de microtromboze extensive în circulația pulmonară. Degeaba ventilezi plămânii dacă oxigenul nu trece în sânge, insuficiența respiratorie fiind principala cauză de deces în Covid-19. Astfel, de aproape o săptămână administrăm și la Arad anticoagulant formelor medii și severe de infecție cu Sars-CoV-2,în funcție de condițiile clinice specifice ale fiecăruia. Speranța mea este să obținem rezultate, pentru cât mai multe însănătoșiri”, declară Adrian Wiener, senator al USR Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.