„Boala și moartea nu pot fi folosite pentru manipulare și capital politic”

„Boala și moartea nu pot fi folosite pentru manipulare și capital politic”

Deputatul arădean Adrian Wiener, de profesie medic, a atras ieri atenția, în plenul Camerei Deputaților, că boala și moartea nu pot fi folosite pentru manipulare și capital politic.

Criticile parlamentarului USR i-au vizat pe colegii săi de la AUR care nu poartă mască și promovează activ antivaccinismul.

„Am luat astăzi (n.r. – ieri) cuvântul în plenul Camerei Deputaților pentru a atrage atenția că – la o incidență de peste 16 la mie- există parlamentari care în spațiul închis al unei instituții publice nu poartă mască. 6 din 17 parlamentari AUR prezenți astăzi nu respectă legea, însă clamează responsabilitate. Mi s-a răspuns că „țara arde, baba se piaptănă”. Da, țara arde. Dar arde și din cauza celor care, de la tribuna unei funcții publice, instigă prin exemplul propriu la sfidare, alimentează interpretări aiuristice ale libertăților și promovează activ antivaccinismul. Dacă ar fi fost ceva de înțeles rapid, de către toate partidele, este faptul că luptele politice se pot duce pe diverse ideologii sau viziuni, dar nu în ceea ce privește pandemia. Boala și moartea nu pot fi folosite pentru manipulare și capital politic”, a spus Adrian Wiener.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.