Boala TĂCUTĂ care macină arădenii. DSP: Sunt SUTE DE CAZURI

Boala TĂCUTĂ care macină arădenii. DSP: Sunt SUTE DE CAZURI

Sute de cazuri de arădeni au fost diagnosticaţi ca suferind de depresie, în 2018, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Arad, cifra pe anul în curs urmând să fie cunoscută după finele lui 2019.

„Conform datelor statistice din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Arad, la sfârșitul anului 2018 au fost înregistrați 863 de pacienți cu această afecțiune”, a anunţat Constantin Cătană, directorul executiv al DSP Arad.

Depresia este o boală care se tratează, de aceea este esenţial ca întreaga populaţie să conştientizeze importanța recunoașterii timpurii a semnelor și simptomelor depresiei, știut fiind faptul că o mulțime de cazuri rămân nediagnosticate, fie ca urmare a nerecunoașterii simptomatologiei depresiei, fie din cauza stigmatului pe care îl poartă orice tulburare psihică.

Atenţie sporită la gravide şi lăuze!

De remarcat, că Direcţia de Sănătate Publică a județului Arad a marcat la data de 1 octombrie 2019, Ziua Europeană Anti-Depresie şi a organizat o campanie cu sloganul: „Împreună împotriva depresiei!”. Tema campaniei a fost „Conştientizarea şi managementul depresiei” şi a avut ca scop informarea și conștientizarea medicilor de familie privind problematica depresiei şi metodele de management ale depresiei, precum şi a populaţiei şi, în special a gravidelor şi lăuzelor, asupra recunoaşterii semnelor şi simptomelor specifice depresiei postnatale şi a posibilităţilor de tratament.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.