BOMBĂ cu RISC DE EXPLOZIE, descoperită în județul ARAD

BOMBĂ cu RISC DE EXPLOZIE, descoperită în județul ARAD

Risc de explozie în judeţul Arad, unde un bărbat a descoperit o bombă în apropierea râului Mureş. El a solicitat intervenția unui echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad. Bărbatul a descoperit bomba îngropată în pământ, în timp ce lucra.

Potrivit unui comunicat de presă al ISU Arad: „Duminică, 21 februarie 2016, in jurul orei 14.30, o persoana ce efectua lucrări agricole în zona localităţii Păuliş, a apelat serviciul unic de urgenţă 112, semnalând prezenta unui element de muniţie, îngropat parţial în pământ în apropierea râului Mureş. La faţa locului s-a deplasat echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Vasile Goldiş» Arad care a constatat prezenţa unei mine antitanc, la aproximativ 1 km de localitate, îngropată parţial în pământ care prezenta deteriorări la corpul minei”.

Pentru a evita producerea unei catastrofe, echipajul a decis distrugerea minei în locul în care a fost găsită: „Deoarece exista pericol de explozie la asanare sau transport s-a decis distrugerea muniţiei la faţa locului. Echipa pirotehnică formată din lt. Avrămescu Adelin, plt.adj.jef Whorlap Aurel, plt.adj Saroşi Paul, plt.maj Dincă Valentin, plt.maj Opriţescu Florin, au realizat un dispozitiv folosind saci de nisip şi 600g trotil reuşind distrugerea muniţiei în condiţii de siguranţă”, se mai arată în comunicat.

Misiune a fost executată cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad şi a Centrului Medical Judeţean Arad a Ministerului Afacerilor Interne.

Foto: ISU/Arhiva

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.