BREAKING NEWS/ Este ALERTĂ de VIJELII şi RĂCIRE ACCENTUATĂ a VREMII

BREAKING NEWS/ Este ALERTĂ de VIJELII şi RĂCIRE ACCENTUATĂ a VREMII

ANM a emis o avertizare cod galben de vijelii şi răcire acentuată a vremii. Aceasta intră în vigoare duminică seară la ora 23 şi este valabilă până miercuri dimineaţă.

În această perioadă se vor înregistra intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50 – 60 km/h. Temporar, va ploua. La început în vestul, centrul și în nordul ţării, apoi local și în celelalte regiuni. La altitudini de peste 1800 de metri se vor înregistra şi precipitații mixte.

Începând de marți, 25 septembrie, răcirea vremii se va resimți în toată țara. Temperatura va fi cu până la 8 – 10 grade mai scăzută decât cea normală în această perioada a anului. Vremea rece va persista până spre sfârșitul săptâmânii.

De remarcat, că în mai multe regiuni au fost emise şi două atenţionări cod galben, de  vânt puternic, valabile în ziua de 24 septembrie, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania şi nordul Moldovei (între orele 2 şi 10) şi în Oltenia, Moldova, Dobrogea, şi local în Muntenia și Transilvania, precum și zona montană (între orele 10 şi 23:00.

În regiunile vizate, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55 – 65 km/h.

Foto: Arhiva

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.