Bugetul Aradului pe 2021, votat cu 10 amendamente. Ce domenii au vizat acestea

Bugetul Aradului pe 2021, votat cu 10 amendamente. Ce domenii au vizat acestea

Consilierii locali au votat astăzi bugetul muncipiul Arad pentru anul în curs, cei mai mulți bani fiind dirijați înspre investiții în sănătate, infrastructură, învățământ și spații verzi.

Bugetul General de Venituri și Cheltuieli al municipiului Arad pentru anul 2021 a fost doar unul dintre cele 25 de proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal din data de 16 aprilie. De departe a fost și cel care a stârnit cel mai mare interes. Cu excepția consilierilor PSD, toți ceilalți 20 de consilieri prezenți au acordat vot favorabil proiectului căruia i s-au adus peste 10 amendamente.

„Poate nici nu este bine în democrație să existe unanimitate, deși cred că pentru subiecte majore cum este un buget, după discuții și înțelegeri, să spunem asumate, se poate ajunge și la unanimitate. Regret că domnii consilieri PSD nu au fost parte a acestui dialog constructiv. Le mulțumesc consilierilor PNL, PMP, USR-PLUS şi UDMR pentru faptul că au înțeles importanța proiectelor Aradului. Rolul administrației este acela de a se asigura că interesele arădenilor primează. Avem nevoie de acest buget pentru a putea da drumul la comenzi, la lucrări, la licitații și mă bucur că suntem una dintre primele UAT-uri din România care are bugetul aprobat”, a declarat primarul Călin Bibarț.

Capitolul „Învățământ” a fost suplimentat cu aproape 26 de milioane lei, de o majorare a veniturilor cu 1 milion de lei reprezentând „Subvenții de la bugetul de stat pentru decontarea cheltuielilor pentru carantină” a beneficiat capitolul „Sănătate”, 500.000 de lei au fost alocați pentru studiul de fezabilitate necesar construirii unui nou spital în municipiu. Cu 1 milion de lei au fost majorate și cheltuielile de personal la Filarmonică și cu 450.000 de lei la Teatrul Clasic. Trei milioane de lei au fost alocați pentru obiectivul  „Sprijin financiar pentru reabilitarea clădirilor“ și 40.000 de lei pentru actualizarea documentației de reabilitare termică a Liceului Tehnologic de industrie alimentară din Arad.

Bugetul General de Venituri și Cheltuieli al municipiului Arad pentru anul 2021 este de 702,7 milioane de lei. Accentul va cădea și anul acesta pe investiții în sănătate, infrastructură, învățământ și spații verzi.

Loading...
  1. […] post Bugetul Aradului pe 2021, votat cu 10 amendamente. Ce domenii au vizat acestea appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.