Bulgaria, acuzată de ABUZURI faţă de imigranţi

Autorităţile bulgare sunt acuzate de brutalitate faţă de imigranţi într-un nou raport realizat de Centrul pentru Drepturile Omului din Belgrad.

Sute de mii de imigranţi au călătorit din Turcia spre Balcani în ultimele luni, încercând să ajungă în Germania, Suedia şi alte state din UE. Imigranţii (mulţi din Siria, Africa şi Afganistan) care au ales să călătorească pe aşa-numita rută a Balcanilor, temându-se să traverseze Marea Egee, s-au plâns că au fost bătuţi de poliţiştii bulgari.

Raportul subliniază pericolele care îi aşteaptă pe imigranţi atât în apropiere de graniţa turco-bulgară, cât şi ulterior, când încearcă să treacă în Serbia.

Cazuri de violenţă fizică împotriva imigranţilor şi atacuri în care au fost folosiţi câini de poliţie sunt descrise în detaliu în raport.

Raportul, sponsorizat de organizaţia umanitară britanică Oxfam, se bazează pe interviuri realizate cu peste 100 de refugiaţi care au sosit din Bulgaria în oraşul de frontieră sârb Dimitrovgrad, pe o perioadă de trei zile, în luna octombrie.

„Având în vedere abuzurile raportate, Uniunea Europeană trebuie să intervină şi să ia măsuri concrete pentru a proteja drepturile fundamentale ale omului în interiorul graniţelor sale”, a declarat Stefano Baldini, director Oxfam pentru Europa de Sud-Est. „Aceste mărturii alcătuiesc o imagine consistentă a presupuselor incidente din Bulgaria”, a spus el, citat de Press Association din Marea Britanie.

Guvernul bulgar nu a răspuns deocamdată acestor acuzaţii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.