Bunătate și lumină. Elevii Școlii Gimaziale „Aurel Vlaicu” l-au sărbătorit pe Sfântul Martin

Bunătate și lumină. Elevii Școlii Gimaziale „Aurel Vlaicu” l-au sărbătorit pe Sfântul Martin

Paradă spectaculoasă pe străzile Aradului. Sute de copii însoțiți de profesori, părinţi și bunici au participat, vineri seara, la Parada Lampioanelor pentru a celebra Ziua Sfântului Martin.

În fiecare an, în data de 11 noiembrie, elevii secțiilor germană și maghiară din cadrul Școlii Gimaziale „Aurel Vlaicu” îl sărbătoresc pe Sfântul Martin.

Ziua Sfântului Martin (Martin de Tours) este celebrată printr-o procesiune tradițională în care copiii parcurg un anumit traseu, având lampioane în mâini și cântând cântecul lui Martin. Legenda la care face referire procesiunea povestește că, într-o iarnă geroasă, Sfântul Martin mergând călare întâlnește un cerșetor care suferea de frig. Sfântul rupe în două mantia lui și jumătate de mantie o dăruiește cerșetorului.

„Cu acest prilej ne reamintim cât de important este să fim buni cu cei din jurul nostru și să ne ajutăm semenii. Elevii au confecționat lampioane la școală sub îndrumarea doamnelor învățătoare, iar cei din clasele mai mici au fost ajutați și de părinți. Lampionul este un simbol al acestei sărbători. Legenda spune că sătenii și-au luminat calea cu lampioane în căutarea lui Martin. Drumul nostru se oprește în fiecare an la Biserica Sega unde părintele ne primește cu mult drag și bucurie Această activitate este o tradiție de 25 de ani în școala noastră și ne mândrim că încă se păstrează”, precizează conducerea Școlii Gimaziale „Aurel Vlaicu”.

La această procesiune a lampioanelor (Laternenfest) au fost prezenți aproximativ 500 de elevi, profesori, părinți și bunici.

Accesând link-urile de mai jos puteți vedea filmări din timpul procesiunii.

https://fb.watch/gL4kNN7xib/

https://fb.watch/gL6qsOqyTe/

https://fb.watch/gL6y66UICi/

https://fb.watch/gL6rEwLRU2/

Sursă foto/video: https://www.facebook.com/Scoala-Aurel-Vlaicu-Arad-100906088160477

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.