Burse DUBLATE şi transport GRATUIT cu trenul, pentru studenţi

Burse DUBLATE şi transport GRATUIT cu trenul, pentru studenţi

Ingrid Iordache, preşedinte al Tineretului Social Democrat (TSD) Arad, apreciază faptul că studenţii din România vor beneficia de burse dublate şi transport gratuit cu trenul, potrivit unei decizii adoptate de Cabinetul Grindeanu.

„Încă din prima săptămână Executivul şi-a intrat în ritm şi aplică în mod serios şi responsabil Programul de Guvernare al PSD, departe de jocuri politice nebenefice şi de comentarii răutăcioase. Partidul Social Democrat a realizat o analiză pertinentă a situaţiei tinerilor din România şi a identificat care sunt punctele nevralgice ale sistemului instituţional şi premisele sociale, elaborând apoi o strategie naţională de natură să vină în ajutorul elevilor şi studenţilor din România”, a declarat Ingrid Iordache.

Potrivit acesteia, „studenţii au început anul cu două veşti bune din partea Executivului, care prin Ordonanţa de Guvern emisă vineri aduce în primul rând modificări la Legea educaţiei naţionale, stabilind că studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a. Măsura intră în vigoare de la 1 februarie.O altă dorinţă a tineretului din mediul universitar prinde contur prin introducerea a două noi alineate în lege ce reglementează aspectul potrivit căruia cuantumul alocat pentru constituirea fondului de burse și protecție socială a studenților se stabilește la 201 lei/ lună pe perioada derulării activităților didactice/student de la învățământul cu frecvență, fără taxă de studii. Cu alte cuvinte, bursele studenţeşti se dublează, decizia fiind salutată unanim şi de reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România”.

ingrid-iordache

„Prin tot ceea ce întreprind, membrii Guvernului şi parlamentarii PSD dau dovadă de seriozitate şi profesionalism, onorând punct cu punct promisiunile asumate în faţa românilor”, a subliniat, în final, Ingrid Iordache.

Loading...
  1. Uite aici un comentariu rautacios: sunteti niste mincinosi cei din PSD, mai ales PSD Arad. Parca duduia asta traieste la Bucuresti, ce stie ea de tineretul din Arad??? Sa mearga sa le tina poseta la Caprar si restul papagalilor de acolo.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.