CADAVRE ale unor oameni ce suferiseră de Ebola, ARUNCATE pe străzi în semn de PROTEST!

CADAVRE ale unor oameni ce suferiseră de Ebola, ARUNCATE pe străzi în semn de PROTEST!

Personalul angajat de Ministerul Sănătății pentru a îngropa decedații de Ebola au luat măsuri drastice în această săptămână, în semn de protest față de neplata salariilor pentru șapte săptămâni.

Groparii din oraşul Kenema, din Sierra Leone, au aruncat cadavre ale unor decedaţi de Ebola pe străzi.

Lucrătorii, care au intrat şi în grevă, au pus în jur de 15 cadavre în diferite locuri. Un cadavru a fost lăsat chiar în faţa biroului directorului spitalului din Kenema, iar alte două la intrarea în spital. Cei care au recurs la acest gest au fost concediaţi „pentru felul inuman în care au tratat corpurile”, potrivit CNN, care citează un oficial.

Kenema este al treilea mare oraş din Sierra Leone şi cel mai mare din estul țării unde a izbucnit epidemia. Sierra Leone este, de altfel, una dintre ţările cele mai afectate de flagelul Ebola, alături de Guineea și Liberia.

Un purtător de cuvânt al Centrului Naţional de Reacţie pentru Ebola, Sidi Yahya Tunis, a declarat că urmează să se facă o anchetă în legătură cu plata salariilor, pentru că atât guvernul, cât şi Banca Mondială alocaseră bani suficienţi pentru cei care lucrau în condiţii de risc.

Virusul este periculos şi după moartea persoanei infectate. Cei decedaţi trebuie îngropaţi imediat pentru a reduce riscul răspândirii infecţiei.

Boala se răspândește prin contactul cu fluidele corporale.

Foto: ytimg.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.