Cade tencuiala de pe Stadionul UTA. „În ritmul acesta, în 15 ani Arena «Francisc Neuman» va deveni o ruină”

Cade tencuiala de pe Stadionul UTA. „În ritmul acesta, în 15 ani Arena «Francisc Neuman» va deveni o ruină”

Consilierul local USR Dorian Curcanu își exprimă îngrijorarea în ceea ce privește starea în care se află în prezent Stadionul „Francisc Neuman”.

„Faptul că orașul nostru este împânzit de semne care alertează arădenii că s-ar putea să „sa se trezescă” cu tencuială la picioare  nu mai este un secret pentru nimeni.

Dar la lista clădirior cu atenționări ar trebui să se adauge, de acum, și Stadionul «Francisc Neuman», care demonstrază, prin difertele probleme de infrastructură, (care influențează inclusiv meciurile de fotbal) că lucrarea de construcție a stadionului a fost făcută  «la caterincă». Din păcate, tencuiala căzută de pe construcția Arenei nu este singura îngrijorare legată de acest stadion. Gazonul a fost un aspect menționat încă de la momentul zero al reinaugurării stadionului, însă rezolvările întârzie să apară. Și nu o spun eu, ci o spun toți suporterii, în frunte cu actualul antrenor al UTA-ei, care se pare că are un lucru în comun cu fostul antrenor al echipei, Laszlo Balint, și anume sesizările legate de proasta gestionare a infrastructurii stadionului.

«Din păcate, sesizez că nu va fi nici un meci simplu acasă. Primul motiv pe care l-aș identifica este de infrastructură. Gazonul este ceva de neînchipuit. O arenă frumoasă să fie ««lovită»» de o ignoranță. Sper să se rezolve această situație, știu că oamenii de aici fac eforturi uriașe să repare acest gazon, dar acestea au mici rezultate», asta declara Ionuț Badea, antrenorul UTA-ei, în urmă cu nici măcar o lună.

Practic, până și gazonul de pe terenul din Bujac este mai bun decât gazonul de pe Arena Francisc Neuman.  Aceasta este lucrarea «de calitate» a PNL Arad.

Stadionul actual este mai prost construit decât cel din 1944, când nu existau atât de multe tehnologii la îndemâna constructorilor, arhitecților și proiectanților și tot au reușit să facă o treabă  mai bună și durabilă decât a celor care au realizat lucrările actuale.

Fațadele stadionului nu sunt finalizate, deși s-a aruncat o tonă de bani pentru finalizarea acestuia. Și atât de bine a fost finalizată lucrarea de la Stadionul «Francisc Neuman»,  încât începe deja să crape.

Instalația electrică este subdimensionată, iar gazonul ar fi trebuit să fie înlocuit demult, însă primarul dă vina pe jucători și arată cu degetul către alte stadioane, realizate mai dezastruos decât cel din Arad.

E bine să fii pe lista lucrărilor deplorabile, atâta timp cât ai un exemplu negativ cu care să faci comparație, nu?

Fac lucrările după ureche, nu sunt capabili să realizeze ceva de durată, toate acestea pentru că această administrație are o doză crasă de lipsă de interes pentru binele cetățeanului arădean, dar și a echipei de fotbal a orașului cu care se laudă, dar fără a contribui cu adevărat la dezvoltarea ei.

Se pare că lucrările demarate de către PNL Arad se rezumă la românismul «se putea mai rău», iar în ritmul acesta, în 15 ani Arena «Francisc Neuman» va deveni o ruină”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.