Cadrele didactice vor fi instruite în vederea integrării copiilor cu autism în mediul şcolar

Cadrele didactice vor fi instruite în vederea integrării copiilor cu autism în mediul şcolar

Fundația Romanian Angel Appeal în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad organizează, în perioada 19 – 21 octombrie 2015, la Arad, un curs de dezvoltare a abilităților cadrelor didactice în vederea integrării copiilor cu autism în mediul şcolar și scăderii gradului de discriminare în special a copiilor cu autism de etnie romă. Cursul aste astfel organizat încât să ofere o perspectivă nouă pentru România, dar utilizată cu succes în alte tări.

Formarea se adresează doar cadrelor cadrelor didactice din județul Arad care au lucrat sau lucrează (au la clasă) cu copii sau tineri cu tulburări din spectrul autismului (TSA).

Formarea este asigurată de doi traineri islandezi cu o experiență de peste 20 de ani în sistemul de educație incluziv și în pregătirea și livrarea training-urilor pentru cadrele didactice și supervizarea activității acestora.

La curs participă 50 de cadre didactice (educatori, invăţători, consilieri şcolari, logopezi, profeseri itineranţi) atât din şcoli de masă cât şi din şcoli speciale.

grup

Cursul este organizat în cadrul proiectului „MASPA – Măsuri pentru promovarea non discriminării și incluziunii sociale în mediul școlar, comunitate și pe piața muncii pentru persoanele cu autism, cu focus pe comunitățile de roma”, derulat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.