„Cafeneaua Publică – Tu ești parte din comunitate”, un PROIECT dedicat TINERILOR ARĂDENI

„Cafeneaua Publică – Tu ești parte din comunitate”, un PROIECT dedicat TINERILOR ARĂDENI

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Arad împreună cu cei doi voluntari lucrători de tineret te invită, în data de 14 iulie, să participi la evenimentul consultativ „Cafeneaua Publică – Tu ești parte din comunitate”.

Scopul acțiunii este acela de a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel județean, precum și de a-i stimula pe aceștia să se implice în activitățile de tineret și voluntariat.

Dacă și tu vrei să activezi în comunitatea ta și te numeri printre cei care cred că schimbarea începe de la tine, DJST îți propune dialogul și colaborarea ca primi pași în descoperirea a ceea ce poți face în comunitatea în care trăiesți împreună cu cei care au impact asupra vieții comunității.

Ministerul Tineretului şi Sportului a creat o rețea de lucrători de tineret, denumită tineREȚEA, care organizează la nivel național o serie de evenimente de consultare.

La nivelul fiecărui județ rețeaua de lucrători de tineret va realiza 4 activităţi din sfera consultării și a dialogului structurat și 1 activitate de formare în comunitățile în care sunt activi.

„Credem că vocea tinerilor trebuie să fie ascultată acum, iar comunitatea e alcătuită din membrii săi: cetățeni de toate vârstele, reprezentanți ai autorităților locale și județene, firme, mass-media, etc. Vino să îți spui părerea despre cum te poți implica în comunitate, să povestim despre ce nevoi ai tu și cei din jurul tău pentru a contribui la participarea în viața comunității în toate aspectele sale. Acest eveniment se adreseză în mod deosebit tinerilor și totodată la eveniment așteptăm și persoane care lucrează sau vin în contact direct cu persoane tinere:  reprezentanți ai școlilor și liceelor, autorităților publice, biblioteci, instituții pentru protecția copilului, case de cultură, firme cu angajați tineri”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției noastre.

Evenimentul este de tipul cafenea publică, bazat pe discuții tematice și pe participarea egală a tuturor indiferent de experiență sau vârstă.

Rezultatele discuțiilor vor constitui baza pentru întocmirea raportului de tară care contribuie la recomandările finale pe componenta de tineret ale TRIO-ul Presedenției Olanda, Slovacia și Malta. Proiectul Dialog Structurat 2016 este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

La această acțiune vor  pune în practică dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel judeţean și vor învăța tinerii să se implice în activități de tineret și voluntariat.

Dacă și tu vrei să participi la evenimentul ce va avea loc în data de 14 iulie , cu începere de la ora 17.00, la sediul Asociatiei Educatio situat în B-dul. Revolutiei nr. 87 et. 1 ap. 6, trebuie să confirmi participarea la eveniment până la data de 13.07.2016, la adresa de email elek.thea@gmail.com  sau la numărul de telefon 0785221973 (Dorothea Elek).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.