Călătorești cu trenul? CFR anunță ÎNTÂRZIERI mari!

Călătorești cu trenul? CFR anunță ÎNTÂRZIERI mari!

Ninsorile care s-au abătut asupra României în ultimele zile i-au determinat pe oficialii de la CFR să ia măsuri suplimentare pentru a preveni eventualele perturbări în circulaţia feroviară.

Astfel, persoanele care sunt nevoite să călătorească cu trenul luni şi marţi sunt avertizate să aibă în vedere că trenurile circulă zilelea acestea în condiţii de iarnă, după ce meteorologii au emis atenţionări de ninsori şi vreme rea, valabile în mai multe regiuni ale ţării.

„În urma avertizărilor meteo de ninsoare, vânt şi temperature scăzute, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru următoarele ore, CFR Călători informează pasagerii să aibă în vedere faptul că trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condiţiilor de iarnă, la nivelul companiei fiind instituit Comandamentul de Iarnă”, se arăta într-un comunicat al CFR Călători remis luni dimineaţă.

Compania de transport a anunţat că va lua o serie de măsuri pentru a preveni eventuale perturbări, cum ar fi asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă şi pregătirea materialului rulant pentru circulaţie în condiţii de iarnă, suplimentarea echipelor de intervenţie şi asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităţilor proprii, precum şi pregătirea suplimentară a garniturilor şi verificarea acestora înainte de plecarea la drum.

De asemenea, CFR Călători avertizează populația că există posibilitatea apariţiei de modificări/perturbări în circulaţia trenurilor:

„Rugăm pasagerii ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească”, se mai arată în comunicatul de presă.

Numerele de telefon ale staţiilor CFR la care pasagerii pot cere informaţii sunt publicate pe site-ul CFR Călători, la secţiunea Info Utile/Informaţii Telefonice.

În cazul în care un tren este anulat, pasagerii pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.