Cale liberă spre șefia PNL. Alegerile vor avea loc de jos în sus

Cale liberă spre șefia PNL. Alegerile vor avea loc de jos în sus

Liberalii arădeni, la fel ca și colegii lor din întreaga țară, vor avea alegeri în această primăvară, astfel încât în iunie să poată fi aleasă conducerea centrală a partidului.

Informația despre organizarea alegerilor a fost dată publicității de preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, la finalul unei întâlniri informale cu liderii de organizaţii judeţene ai partidului. Potrivit acesteia, s-a luat decizia ca alegerile interne să fie organizate de jos în sus.

„Eu, împreună cu secretarul general, voi propune Biroului Permanent Naţional o variantă în care alegerile să se desfăşoare de jos în sus, de la nivelul fiecărei secţii de votare”, a declarat Raluca Turcan.

Aceasta a vorbit și despre calendarul alegerilor interne: „Calendarul asumat al PNL este următorul: Vom face un Birou Permanent Național care va convoca Consiliul Naţional de Coordonare, organismul care declanşează alegerile interne. Lucrul acesta îl vom face destul de repede, însă suficient de temeinic astfel încât Convenţia (n.r. – în care va fi aleasă conducerea centrală) să poată într-adevăr să fie integratoare şi unificatoare. Cred că pe final de cel târziu iunie PNL va avea o conducere legitimă şi susţinută de cea mai mare parte a membrilor PNL”.

De remarcat, că din comisia de organizare a alegerilor vor face parte oameni care să asigure tuturor celor din teritoriu un cadru corect şi transparent pentru desfăşurarea scrutinului intern. Preşedintele respectivei comisii nu va putea candida la şefia partidului.

Faptul că alegerile vor avea loc de jos în sus deschide perspective intersante și la Arad, unde partidul s-ar putea „scutura” de cei care l-au dus în situația de acum. Cu condiția să se voteze liber, nu la comandă.

Citește și:

Candidat SURPRIZĂ la şefia PNL Arad! Se stabileşte CALENDARUL ALEGERILOR

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.