Călin Popescu Tăriceanu, în vizită la Arad: „Guvernul s-a angajat să livreze măști, materiale dezinfectante și tablete pentru școli. Nimic!”

Călin Popescu Tăriceanu, în vizită la Arad: „Guvernul s-a angajat să livreze măști, materiale dezinfectante și tablete pentru școli. Nimic!”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut astăzi o conferință de presă la Arad, împreună cu Daniel Trifon, președintele ALDE Arad.

Tăriceanu a vorbit despre haosul în care se desfășoară orele în școli și a atras atenția asupra faptului că nu se respectă măsurile de protecție sanitară. De asemenea, președintele ALDE a atins și subiectul majorării pensiilor.

„Începerea anului școlar se desfășoară într-un haos perfect organizat. Acesta este cuvântul cel mai potrivit. Cu toate că Guvernul știa de opt luni de zile că pe 14 septembrie vor începe școlile, învățământul nu e pregătit. Guvernul s-a angajat să livreze măști, materiale dezinfectante și tablete. Nimic! Dacă acum patru luni de zile problema procurării lor, nu a cumpărării lor, era insurmontabilă pentru că era criză de măști, în momentul de față, există produsul din abundență și cu toate acestea Guvernul nu a fost în stare să-l achiziționeze și să-l pună la dispoziția cadrelor didactice și al elevilor. Marea majoritate a localităților din țară nu au resursele necesare pentru a-și procura ele materialele necesare pentru a asigura o minimă protecție sanitară. Văd că ministerul n-a făcut nimic și pasează această responsabilitate către administrațiile locale, care nu au fondurile respective”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„De asemenea, pe lângă această problemă, mai este și modul în care să desfășoară învățământul în această perioadă. Ar fi fost normal să se ia măsuri de distanțare fizică în clase. Există clase de 30-32 de elevi și nu s-a luat măsura împărțirii la jumătate a numărului de elevi astfel ca să existe o minimă distanțare fizică de protecție. S-a luat măsura cu punerea plexiglasului pe masă. Acest «dispozitiv» imaginat de Ministerul Educației are ZERO eficiență. Am sugerat ca odată cu împărțirea claselor în jumate, să fie reduse numărul de materii predate pe o perioadă limitată de timp, că nu au spații. De asemenea, am propus să înceapă de dimineață decalat orele, pentru ca elevii să nu fie toți împreună în pauze”, susține președintele ALDE.

Acesta afirmă că cea mai bună măsură era amânarea începerii școlii după alegerile locale, și, inclusiv, amânarea alegerilor locale.

„Ieri în Parlament, la Comisia de Buget – Finanțe, a fost modificată prevederea de majorare a pensiilor cu 14% și s-a adoptat ceea ce este prevăzut în lege și obligatoriu, adică majorarea pensiilor cu 40%. Majorarea pensiilor are un efect pozitiv în economie pentru că stimulează consumul. (…) Mă bucur că Parlamentul a luat o decizie corectă și aștept votul final. În ceea ce ne privește, noi susținem cu tărie ca măsura de majorare cu 40% a pensiilor să fie aplicată”, a mai adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

 

  1. Pooliceanu asta-i dus cu SORCOVA ! Auzi la BOSOROGU’ …..”..are un efect pozitiv în economie pentru că stimulează consumul ” !!!
    Economie bazata pe CONSUM …du-te BRE si te culca .
    Daca o sa ai 2 % la alegeri .. sa zici MULTAM !!!!

    Raspunde
  2. Informatorule dupa ce ai umblat sa distrugi PNL . crezi ca lumea te mai crede? DE 30 de ani ai executat ordinele ” SERVICIILOR STRAINE” SI AI PENETRAT PARTIDUL CU LICHELE CA MELESCANU, WEBER, NICOLAI, OLTEANU, CHITOIU, CALIMENTE SI ALTE JIGODII , NU TI-AI ATINS SCOPUL CINE te cunoaste s-a saturat de tine.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.