Campania „Fără Penali” mobilizează societatea împotriva politicienilor certați cu legea

Campania „Fără Penali” mobilizează societatea împotriva politicienilor certați cu legea

Proiectul „Fără Penali” a condus la mobilizarea unei pături semnificative a societății românești, care ține să se exprime pe această cale împotriva infractorilor care au ajuns în funcții publice și modifică legea pentru a scăpa de pedepse.

Cel mai recent semnal l-au dat actorii români, cei care schimbă scena cu strada. Timp de o săptămână vor face parte din distribuția piesei „Fără Penali în funcții publice” care va avea loc în București. Peste 20 de actori vor fi prezenți în fiecare zi, în perioada 18-25 iulie, în Piața Universității, pentru a ajuta la strângerea de semnături pentru inițiativa cetățenească.

„Actuala putere caută oportunități pentru a legifera de urgență amnistia penală și fiscală. Trecerea prin Parlament a legilor justiției, care favorizează infractorii în raport cu cetățenii onești, nu mai servește îndeajuns nevoile celor din PSD-ALDE, astfel că se fac presiuni pentru adoptarea unor măsuri prin ordonanță de urgență. În cele patru luni care au trecut de la lansarea proiectului, în Arad au semnat persoane cu o ținută morală înaltă, cum este doamna Arghezi, nora cunoscutului scriitor, cea care la 92 de ani susține cu tărie scoaterea celor certați cu legea din viața publică. În același timp, vedem persoane condamnate penal, cum pretind ca la aniversarea a 100 de ani a României să fie scutite de pedeapsa pe care o datorează societății, să fie iertați și să păstreze banii furați, ceea ce este rușinos și inacceptabil. Numeroase abuzuri au fost comise de autorități pentru a îngreuna strângerea semnăturilor. Politicienii care preferă o legislație inofensivă, care se tem de consecințele legale ale propriului comportament se opun acestei campanii: fie au refuzat să-și dea acordul pentru montarea corturilor, fie au mobilizat poliția locală pentru hărțuirea voluntarilor, fie au dat amenzi celor care au strâns semnături. Cu toate acestea, societatea dă semne că nu îi mai dorește, că s-a săturat să accepte infractori la conducerea celor mai înalte instituții ale statului. Numărul semnăturilor a trecut de 300.000 și crește susținut, prin implicarea tot mai puternică a cetățenilor. Vă încurajăm pe toți să semnați inițiativa cetățenească «Fără penali în funcții publice»”, afirmă Vlad Botoș (foto), președintele USR Arad.

Loading...
  1. Mult succes in actiunea voastra.Aradeni cinstiti! alaturati-va acestei initiative binevenite in schimbarea pe care o asteptam cu totii.

    Raspunde
  2. Fara penali si fara analfabeti si fara traseisti politici! Tu vorbesti si te pozezi acolo ! Ce ai facut tu pentru Arad doar ai plecat de la un partid la altul !Mai mult te straduiesti sa-ti faci studile acum!Ce sti tu de politica!? Nu te cunoaste lumea sa stie cine este in fruntea USR-ului!

    Raspunde
  3. Uite ca a aparut si…….! Omule mai pune branca pe carte…!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.