Când, cum și unde călătoresc cel mai des românii! Răspunsurile sunt surprinzătoare

Când, cum și unde călătoresc cel mai des românii! Răspunsurile sunt surprinzătoare

De-a lungul timpului, plăcerea de a călătorii și turismul au devenit tot mai populare, ajungând unul dintre cele mai mari sectoare economice, generând aproximativ 10% din impactul global economic.

Turiștii sunt o sursă proeminentă de venit pentru majoritatea băștinașilor. Turismul a crescut foarte mult în popularitate de-a lungul ultimilor ani. Acest lucru face ca anumite locații din lume, de exemplu Veneția sau Dubrovnik, să întâmpine dificultăți în timpul sezonului turistic datorate suprapopulației.

Oamenii au început să călătorească tot mai mult și tot mai des, dintr-un capăt al lumii în celălalt, cu foarte multă ușurință. Conform site-ul World Tourism Organization’s forecasts sosirile turistice internaționale vor atinge 1,8 miliarde până în 2030. Europa este încă cea mai importantă destinație turistică, iar Asia, zona Pacific, este regiunea cu cea mai rapidă creștere a turismului în ultimii ani.

Pentru a răspunde la întrebarea: ce impact au aceste tendințe asupra românilor, echipa de analiză Picodi a decis să afle mai multe despre obiceiurile și preferințele călătorilor din România. Citește mai departe pentru a afla cât de des și cu cine călătoresc românii, cât de mulți bani cheltuiesc, care sunt destinațiile de călătorie de top și abordarea pe care o au românii în organizarea călătoriilor.

Conform rezultatelor obținute în urma anchetei efectuate, s-a dovedit că majoritatea românilor preferă vacanțele petrecute în țară, în procentaj de 53%, iar 47% dintre românii preferă să își petreacă concediul în străinătate.

Orașele cele mai des vizitate din țară sunt: Constanța, Brașov și Vama Veche, iar cele mai populare destinații de concediu din afara tării alese de români sunt: Grecia, Turcia, Spania, Bulgaria, Germania.

Când aleg să meargă în concediu românii? Răspunsul la această întrebare este simplu: în timpul sezonului de vârf, 40% dintre români. Perioada din afara sezonului de vârf (39%) își câștigă fanii destul de rapid în întreaga lume, dar și în România, deoarece permite vizitarea atracțiilor turistice populare în condiții meteo acceptabile și la prețuri mult mai accesibile. Restul de 21% dintre români declară că preferă să călătorească când prețurile sunt minime, indiferent de vremea destinației.

Întrebarea rămâne: câți bani sunt dispuși românii să plătească pentru concediu? Potrivit rezultatelor sondajului realizat de Picodi, românii cheltuiesc în medie 1.769 de lei de persoană. 9% dintre români au declarat că nu încearcă să economisească de-a lungul vacanței, pe când restul folosesc metode ingenioase de a cheltui cât mai puțini bani. Cele mai multe răspunsuri arată că, 58% dintre români achiziționează bilete în avans, iar 44% își rezervă cazarea în avans.

De asemenea, se pare că românii sunt adepții călătoriilor cu durata de ședere de o săptămână (50%). Un procentaj de 26% alocă mai puțin de o săptămână pentru concediu, iar 24% acordă vacanței de la două săptămâni în sus. Pe de altă parte, 34% merg în concediu o dată pe an, pe când 53% au posibilitatea să se bucure de concediu de două ori pe an sau chiar de mai multe ori. Procentajul persoanelor care au răspuns că merg în concediu mai puțin de o dată pe an este de 13%.

Cu cine aleg românii să își petreacă concediul? Răspunsul majoritar este familia (37%) sau partenerul de viață (38%), pe când 22% călătoresc cu un prieten iar 3% preferă să călătorească singuri.

Vezi studiul complet: https://www.picodi.com/ro/se-poate-mai-ieftin/este-vremea-sa-te-relaxezi

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.