Când sună Împărăţia, uităm ce spunem!

Când sună Împărăţia, uităm ce spunem!

UTA a avut în ultimii 20 – 25 de ani mereu probleme în ceea ce priveşte conducerea clubului. Cu greu s-a putut găsi un investitor adevărat, care să nu aibă interese ascunse şi care să îşi dorească doar binele clubului. Iar atunci când un astfel de om a ajuns în fruntea echipei – vezi cazul Nicolae Bara – dificultăţile şi piedicile au fost puse de la kilometrul zero al oraşului.

Practic, Gheorghe Falcă s-a implicat activ în viaţa UTA-ei. A fost un pion activ în retrogradarea echipei în liga a treia şi renaşterea în primul eşalon, graţie celor de la Liberty Salonta. A repetat scenariul în perioada Giovanni, împingând clubul spre faliment pentru ca după aceea să scoată din joben salvarea UTA Bătrâna Doamnă. Nu e de uitat nici momentul după partida cu Dunărea Călăraşi, când a făcut un live pe facebook împreună cu Alexandru Meszar, ca să se laude cu acest proiect. După care a dispărut ca acel animal în porumb, că doar s-a terminat campania electorală. Iar după ruşinea pe care am simţit-o fiecare arădean în parte la partida cu Timişoara, primarul a acţionat din nou, atât din umbră, cât şi direct.

La câteva zile după aceea bătaie în noroi de pe Motorul, clubul UTA a emis un comunicat de presă. Unul normal în aceste condiţii, în care spunea negru pe alb că nu mai poate să continue în aceleaşi condiţii de joc şi că se vede nevoită să se mute din localitate, poate chiar să schimbe judeţul pentru a disputa meciurile oficiale. Oricum, echipa face antrenamentele în Ungaria, deci un prim pas a fost făcut. Pentru a întări poziţia clubului, Codru Grădinariu a citit acel comunicat şi în conferinţa de presă. Totul profesionist şi normal, aşa cum e logic. Doar că, după o zi, schimbare schimbătoare. Acelaşi personaj a dat o declaraţie pentru un site de ştiri arădean în care spunea că nici vorba ca UTA să plece din Arad, că împreună cu autorităţile locale se vor găsi soluţii pentru echipa de fotbal să aibă condiţii bune de pregătire. Ce condiţii pot să faci în timp de iarnă, nu prea pot să îmi dau seama.

Deranjează însă maxim schimbarea cu 180 de grade a atitudinii lui Codru Grădinariu. Care, tot el, a mai precizat pentru acelaşi site că acel comunicat de presă a fost speculat, că nu e adevărat că echipa se va muta. Culmea e că acel comunicat încă există pe site-ul clubului, în timp ce declaraţia sa total opusă nu apare. Pentru mine cel puţin, dar sunt convins că şi pentru mulţi arădeni, este clar ce s-a întâmplat. Codru sau un alt om din conducerea UTA-ei a primit un telefon în care au fost urecheaţi pentru acel comunicat de presă. Și li s-a ordonat o schimbare de atitudine, pentru că altfel se va schimba foaia. Practic, acelaşi discurs pe care Gheorghe Falcă l-a avut într-o intervenţie live pe Facebook. Să fie o simplă coincidenţă? Îmi este greu să cred aşa ceva.

Dar, pe lângă confirmarea faptului că unele persoane îşi schimbă declaraţiile precum bate vântul, alt lucru este şi mai îngrijorător. Că UTA depinde de toanele unui primar care în repetate rânduri a precizat că nu este interesat de acest club, că face totul doar cu scop electoral. E dezamăgitor faptul că oamenii încă îşi pun încrederea într-un astfel de personaj care a demonstrat de n ori că minte şi că îşi urmăreşte doar scopul personal.

UTA a ajuns jucăria personală a lui Falcă iar oamenii din conducere nu au puterea să i se opună. Pentru că ştiu că depind în totalitate de banii care sunt aruncaţi de la kilometrul zero, pentru că nu au cunoştiinţele manageriale pentru a se putea desprinde de sub această tutelă.

Loading...
 1. nimi nou sub soare. Falca e in tot si in toate. fara el Aradul nu ar mai exista. nici Bradul. nici Bucurestiul. nici Lumea. Falca e trimisul Domnului.

  Raspunde
 2. Oltene , macar sti unde este stadionul UTA ?

  Raspunde
 3. la mijloc este vorba de o gramada de voturi , pe care risca sa le piarda falcosul
  dupa alegeri UTA si suporterii ei vor fii cu totul ignorati

  Raspunde
 4. Daca isi bate joc de UTA primarul va fi linsat pe strada.

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.