Când trebuie să ne adresăm unui medic chirurg pediatru?

Când trebuie să ne adresăm unui medic chirurg pediatru?

Pentru toţi părinţii, starea de bine a copilului lor este extrem de importantă. Această stare de bine include o stare de sănătate optimă, pentru dezvoltarea armonioasă a micuţului.

Ce facem însă atunci când copilul nostru este bolnav? Mergem la medic! Medicul de familie, medicul pediatru şi chirurgul pediatru au, fiecare, rolul său în îngrijirea copilului.

Încă de la vârsta de nou-născut, implicarea chirurgului pediatru poate fi necesară pentru o serie de probleme: îngrijirea bontului ombilical, probleme de alimentaţie, vărsături; agitaţia şi plânsul pot alerta către dureri abdominale sau alte patologii.

Foarte frecventă la copilul mic este patologia reginii inghinale, fie că vorbim despre hernii, hidrocel, chist de cordon spermatic, testicul necoborat. Toate aceste afecţiuni trebuie diagnosticate şi tratate corespunzător. Părinţii trebuie educaţi asupra îngrijirii copilului cu o astfel de afecţiune şi asupra posibilelor complicaţii, ce pot pune în pericol chiar viaţa sugarului.

Părinţii se confruntă des şi cu dilema îngrijirii corecte a organelor genitale externe, în special la băieţi. Cum trebuie să spălăm, cum şi când trebuie să decalotam, cum prevenim infecţiile, ce este fimoza şi cum o putem trata? Toate aceste sfaturi sunt oferite de chirurgul pediatru.

De câte ori nu vă spune copilul: „Mami, tati, mă doare burtica!”. La orice vârstă, dar în special la copilul preşcolar şi şcolar, durerile abdominale pot ascunde probleme serioase, de la mult întâlnită apendicită la parazitoze, constipaţie sau chiar malformaţii digestive sau renale. Durerile abdominale persistente nu trebuie neglijate, ele cerând un consult de specialitate şi investigaţii specifice.

În concluzie, putem afirma că un consult de chirurgie pediatrică se adresează copiilor de orice vârstă, de la nou-născut până la adolescent, tratând o varietate de patologii.

Vă aşteptam cu drag în cadrul Policlinicii AS, unde o echipă multidisciplinară vine în ajutorul copilului dumneavoastră: pediatru, chirurg pediatru, imagist, dermatolog, alergolog etc.

Vă aşteptam într-un mediu profesionist, cald şi prietenos pentru copil, oferindu-vă servicii medicale de calitate pentru menţinerea stării de sănătate a copilului dumneavoastră!

Dr. ROXANA BOLOAGA

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.