Când vrei să faci ceva frumos pentru oraș și n-ai cu cine (FOTO)

Când vrei să faci ceva frumos pentru oraș și n-ai cu cine (FOTO)

Au existat mai multe inițiative lăudabile în orașul nostru, însă multe dintre ele nu au trecut testul timpului din cauză că… nu i-a păsat nimănui de ele.

Cititul este promovat în Arad de instituții, organizații, cluburi de carte (O Carte pe Lună Arad), iar mai nou, și de către Grădinița P.P. Bambi în colaborare cu Primăria Arad.

Campania se numește „Cuibul de cărți”. Au fost instalate în Parcul Copiilor mai multe căsuțe din lemn din care arădenii sunt încurajați să „aleagă o carte, să o citească și să o pună la loc”. Ideea este bună, la fel cum a fost și cea cu cărțile din tramvaie, din păcate însă nu prea a avut rezultatul dorit.

Dacă în Cluj funcționează acest sistem în troleibuze, în Arad, căsuțele cu cărți au fost deja vandalizate. Sunt rupte, murdare, iar în „cuib” nu se găsește nici o carte, ci eventual niște hârtii și ambalaje.

Când va ajunge și Aradul la nivelul altor orașe pe care le tot lăudăm? Nu știm… Degeaba vrei să faci ceva frumos pentru comunitatea ta, dacă pur și simplu n-ai cu cine…

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.