„Caravana Sănătății” a ajuns la Șicula. Zeci de adulți și copii au fost consulați gratuit

„Caravana Sănătății” a ajuns la Șicula. Zeci de adulți și copii au fost consulați gratuit

„Caravana Sănătății”, un proiect derulat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) Arad a ajuns la Șicula.

„Din dorința de a fi aproape de semenii noștri, având experiența anilor și campaniilor trecute, UVVG Arad, împreună cu Asociația «Cetatea Voluntarilor», au demarat campania «Caravana Sănătății». Sub coordonarea doamnei dr. Coralia Cotoraci și doamnei dr. Simona Dumitra, dr. Alciona Sasu și rezidenții secțiilor de hematologie și pediatrie acordă consultații specializate gratuite persoanelor în vârstă, copiilor și celor din medii defavorizate, din tot județul Arad”, declară reprezentanții UVVG Arad.

Proiectul a demarat în localitatea Săvârșin, iar după alte patru localități, în ziua de 15 iulie, caravana s-a oprit la Șicula, unde, în incinta cabinetului medical dr. Flavius Monța, au avut loc consultațiile de hematologie, pediatrie, pneumologie și medicină internă.

În baza programărilor prealabile, au fost consultați 52 de copii și adulți. Pacienții au beneficiat de ecografii, spirometrii și consultații de specialitate gratuite; le-a fost măsurată greutatea, tensiunea, saturația oxigenului în sânge și glicemia, iar acolo unde a fost cazul, s-au prescris tratamente și au fost oferite medicamente. Toți pacienții și aparținătorii au primit recomandări de la personalul medical, pentru a-și îmbunătăți alimentația, sănătatea și viața.

„Ca de fiecare dată, am venit să oferim servicii medicale în sprijinul comunității locale, oamenilor din comună și localitățile învecinate, care nu au acces la consultații medicale de specialitate. Ne bucură căldura și bucuria cu care am fost primiți, ceea ce ne obligă să ducem proiectul Caravana Sănătății mai departe.”, precizează dr. Coralia Cotoraci , rectorul UVVG Arad

Acest proiect este susținut de Consiliul Județean Arad, Arhiepiscopia Arad, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, Direcția de Sănătate Publică Arad, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Colegiul Medicilor Arad și este derulat cu sprijinul MedLife, Cetății Voluntarilor, Sun Wave Pharma, SECOM, Băncii pentru Alimente Timișoara, Fundației pentru Medicină Celulară și Moleculară și Bleu Pharma.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.