Caravana Unirii a poposit și la Arad

Caravana Unirii a poposit și la Arad

Caravana Unirii a poposit duminică, 11 noiembrie, în municipiul Arad.

Evenimentul include trei autobuze personalizate în culorile drapelului național, trimise de Primăria Iași prin România și Republica Moldova pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri. În această vară, autobuzele au însoțit Marșul Centenarului peste 1300 de km, de la Alba Iulia până la Chișinău, și vor străbate în continuare țara pentru a promova reunirea cu Republica Moldova.

Autobuzele, reprezentând o expoziție istorică mobilă cu panouri informative despre Marea Unire, au fost amplasate în Parcul Reconcilierii, în apropiere de Inspectoratul de Poliție Județean Arad. Cele trei galerii expoziționale mobile prezintă, de asemenea, și proiectul „România în 100 de simboluri grafice‟ al Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași.

Caravana Unirii îi așteaptă pe toți iubitorii de istorie și artă, atât pe elevi și studenți cât și pe toți cei care vor sa afle mai multe despre evenimentele petrecute acum 100 de ani. Cu această ocazie, voluntarii unioniști de pe ambele maluri ale Prutului și-au dau întâlnire în Arad, spre a colecta semnături în vederea revizuirii Constituției României, care să pregătească terenul pentru unirea cu Republica Moldova. Sunt așteptați de către participanții la turneu toți cei dornici să se implice în campania de colectare a semnăturilor „1 milion pentru Unire”.

„De la Mica Unire la Marea Unire, de la Iași la Alba Iulia, luăm la pas județ cu județ, regiune istorică cu regiune istorică și strângem semnături pentru introducerea unui preambul în Constituția României care să vizeze Reîntregirea națională. Semnăm acum pentru un viitor mai bun, împreună!”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Autobuzele au sosit în Arad duminică după-masa și au plecat spre Ineu luni, 12 noiembrie (ora 09:30), iar apoi se vor îndrepta spre Deva. De asemenea, un tricolor de 100 de metri a fost desfășurat duminică în Parcul Reconcilierii, iar participanții la eveniment au jucat cu el Hora Unirii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.