Care e cea mai nouă PROVOCARE pe Facebook și Instagram, de unde a pornit și ce înseamnă

Care e cea mai nouă PROVOCARE pe Facebook și Instagram, de unde a pornit și ce înseamnă

Lumea online a explodat în ultimii ani, iar aproape că nu există persoană care să nu aibă măcar o pagină de Facebook, dacă nu și de Instagram și Twitter.

Odată cu dezvoltarea rețelelor de socializare au apărut și tot felul de provocări, dintre care unele chiar periculoase și bizare, precum #BirdBoxChallenge sau cea în care utilizatorii mâncau detergent (#TidePodChallenge).

Anul 2019 nici nu a început bine că deja au apărut câteva „provocări”. Poate că ai observat la multe vedete, dar și la prietenii tăi, că își postează fotografii de acum 10 ani și din prezent, una lângă cealaltă. Acesta este de fapt #10yearschallenge, #HowHardDidAgingHitYou sau #2009vs2019.

Prin această provocare persoanele pot vedea cât de mult, sau cât de puțin s-au schimbat în ultimii 10 ani.

Aparent, provocarea este inofensivă și are de a face cu aplicația „Memories” de pe Facebook și cu faptul că în anul 2009 a luat amploare rețeaua de socializare, peste 200 de milioane de oameni facându-și un cont de Facebook. Adepții teoriei conspirației susțin însă că ar fi vorba de o manipulare, pentru ca aceste site-uri să poată dezvolta un algoritm care să poată să prevadă cum vom îmbătrâni.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.