Care este cel mai bun MacBook

Care este cel mai bun MacBook

Cel mai bun MacBook nu este întotdeauna cel mai nou lansat, la fel cum nici cel mai nou laptop lansat nu este neapărat vârful de gamă.

Cu toate acestea, MacBook Air lansat de Apple în 2018, cu un upgrade interesant făcut la trei ani de la ultimul „refresh”, este considerat, de majoritatea oamenilor și testerilor, drept cel mai bun MacBook.

Este suficient de rapid pentru lucrurile pe care le fac majoritatea oamenilor, respectiv navigarea pe internet, lucrul la documente, chiar și editarea ușoară a fotografiilor. Are un ecran excelent, de înaltă rezoluție, un trackpad grozav, destulă baterie pentru a duce o zi întreagă de muncă și un preț (relativ) rezonabil. Apple vinde o mulțime de modele de laptopuri acum, dar Macbook Air oferă cea mai bună combinație de caracteristici, performanță și preț.

MacBook Air 2018 are unele deficiențe, dar aproape toate sunt împărtășite și de alte laptopuri ale Apple: tastatura low-travel, un număr mic de porturi omogene (în acest caz, două porturi Thunderbolt 3) care pot necesita utilizarea de adaptoare USB-C sau de cabluri, dar și un preț ridicat față de laptopurile Windows cu performanțe și caracteristici similare (mai ales dacă ai nevoie de mai mult spațiu de stocare). Dar greutatea ușoară a MacBook Air și construcția solidă îl fac un laptop bun, mai ales dacă deții și un iPhone sau alte dispozitive Apple, pentru compatibilitate. În plus, Apple a instalat și pe MacBook Air acel ecran high-res Retina, pe care l-a pus pe MacBook Pro încă din 2012.

Recomandăm modelul MacBook Air entry-level cu 8 GB de memorie și un SSD de 128 GB; poți actualiza spațiul de stocare dacă știi că vei avea nevoie de mai mult spațiu, dar prețurile mari de upgrade ale Apple fac stocarea în cloud sau stocarea externă o opțiune mai economică.

MacBook Air utilizează un procesor Intel Core i5 cu două nuclee de a opta generație, fără opțiuni de upgrade la un model mai rapid. Pentru sarcinile de zi cu zi care nu necesită ca procesorul să ruleze la viteză maximă pentru perioade susținute de timp, este cu aproximativ 20% mai rapid decât Air-ul precedent. Dar pentru sarcini intense cum ar fi codarea video, modelul Air din 2018 are în jur de jumătate din viteza MacBook Pro quad-core.

Procesorul grafic integrat din MacBook Air 2018 are, de asemenea, aproximativ jumătate din viteza celui din MacBook Pro de 13 inci. MacBook Air este suficient de rapid pentru a putea reda un afișaj extern de 4K sau 5K, însă nu trebuie să te aștepți să ruleze jocuri high-end.

Noul ecran Retina, de 2560 × 1600 pixeli, este adevărata vedetă a MacBook Air 2018, oferind detalii clare și culori solide. Are aceeași dimensiune și rezoluție ca și ecranul MacBook Pro de 13 inci.

Modelul are doar două porturi Thunderbolt 3 / USB-C pentru conectivitate și încărcare, ambele pe partea stângă a laptopului, astfel încât ai nevoie de adaptoare sau cabluri noi pentru a conecta celelalte dispozitive. Fiecare port suportă încărcare, transferuri de date de 40 gigabiți pe secundă, afișaje externe (rezoluție de până la 5120 × 2880 sau 5K) și periferice USB. Air nu are însă alte porturi în afară de o mufă pentru căști.

MacBook Air utilizează tastatura cu butoane de tip fluture, un dezavantaj, dar are totuși unele îmbunătățiri față de modelele mai vechi care au această tastatură. În primul rând că tastatura include o membrană din cauciuc care este puțin mai silențioasă decât modelele mai vechi și tastele sunt protejate mai bine de murdărie și praf, ceea ce teoretic face tastatura mai fiabilă. În al doilea rând, tastatura MacBook Air include un senzor de amprentă rapidă și precisă Touch ID. Aceasta îți permite să utilizeze amprenta pentru a te conecta sau pentru a autoriza sarcini la nivel de sistem, cum ar fi instalările de software, plăți și chiar autentificarea identității în aplicații terțe. În comparație cu tastatura anterioară, Apple a făcut o taste dedicate funcțiilor ușor mai înalte, pentru a se potrivi cu înălțimea senzorului de amprentă digitală.

MacBook Air 2018 are exact aceeași amprentă – 11,97 inchi lățime și 8,36 inci lățime – ca MacBook Pro de 13 inci, dar designul său conic îl face puțin mai subțire. De asemenea, este mai ușor cu 0,11 de kilograme, cântărind circa 1,24 kilograme.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.