Care sunt avantajele utilizării Android pe dispozitivul dvs.?

Care sunt avantajele utilizării Android pe dispozitivul dvs.?

La fiecare doi ani, industria calculatoarelor dublează cantitatea de tranzistoare pe cip de siliciu, creând astfel dispozitive mai puternice care au o amprentă mai mică. Componentele SoC actuale sunt suficient de puternice pentru a avea puterea unui supercomputer în buzunar. Uitați-vă doar la performanța celui mai recent cip care alimentează noua generație de smartphone-uri.

Cu mai multă putere pe un dispozitiv, putem folosi stive de software mai complexe, cum ar fi Android, în loc să rămânem cu Linux. O astfel de opțiune este bine de luat în considerare datorită componentelor hardware mobile, ecosistemului dezvoltatorului, disponibilității instrumentelor moderne de dezvoltare și ușurinței de utilizare a rețelelor și a pachetelor de telefonie.

Mai jos vom analiza aceste argumente în detaliu, indiferent dacă vă interesează dacă are sens să folosiți Android pe dispozitivul dvs. personalizat sau să investiți în cel mai nou telefon Huawei

1) Componente hardware mobile

Industria smartphone-urilor a crescut exponențial de la introducerea iPhone și Android în 2007 și 2008. Cu toții am văzut o concurență acerbă între producătorii de hardware pentru specificații mai bune, în ultimul deceniu. De aici și creșterea însoțitoare a utilizării arhitecturii ARM.

ARM are suficientă performanță acum pentru a rula centre de date de pe cipurile sale în loc să utilizeze arhitectura Intel x86.

Componentele hardware mobile, procesoarele, GPU-urile, memoria și senzorii sunt toate împachetate într-o singură componentă SoC pe care o puteți utiliza ca bază de bază cu care puteți construi întregul computer dintr-un singur cip de siliciu.

Majoritatea dispozitivelor smartphone de ultimă generație sunt compuse din cipuri care utilizează un set de instrucțiuni ARM RISC.

Prețul și disponibilitatea în masă a acestor componente joacă un rol favorabil pentru industriile care produc drone, soluții bazate pe server ARM, dispozitive medicale conectate, sisteme auto etc., pentru a crește și a forma un al doilea val de miniaturizare tehnologică.

2) Proliferarea dezvoltatorilor de Android

Există câțiva factori care au jucat un rol în formarea unei flote gigantice de dezvoltatori Android care lucrează în diferite industrii:

  • Un ecosistem care a crescut în jurul Google Play Market cu milioane de aplicații care au fost create în ultimii ani.
  • Disponibilitatea cursurilor online pentru Android.
  • Disponibilitatea crescută a dezvoltatorilor Java care pot începe cu ușurință programarea pentru Android.
  • Google a anunțat cursuri gratuite de formare pentru milioane de persoane, ceea ce înseamnă că vor fi disponibili mai mulți dezvoltatori pentru închiriere.

Așadar, există o gamă largă de dezvoltatori Android și aceștia sunt deja familiarizați cu Android SDK, blocurile de construcție Android și principiile lor de interfață cu utilizatorul.

3) Disponibilitatea instrumentelor moderne de dezvoltare Android

Ecosistemul Android are un set complet de instrumente de care dezvoltatorii au nevoie zilnic. SDK pentru dezvoltatori Android, IDE Android Studio, compilatoare, depanatoare, emulatoare și toate celelalte lanțuri de instrumente de care ați putea avea nevoie pentru o dezvoltare, testare și depanare la nivel scăzut.

Cu cât sunt mai ușor disponibile instrumentele, cu atât este mai ușor pentru dezvoltatori să înceapă să se joace cu Android și cu atât mai mulți dezvoltatori se vor alătura ecosistemului de dezvoltare a aplicațiilor.

4) Ușurința de conectivitate și gestionarea proceselor

Android a fost construit cu o conectivitate permanentă în minte, fiind astfel reglat pentru rețeaua wireless și de telefonie – GSM, CDMA, LTE – cu apeluri VoIP deja integrate.

Folosirea Androidului este ca și cum ați avea rețeaua cu toate straturile de securitate necesare chiar din cutie, fără a fi nevoie să o configurați.

5) Milioane de aplicații disponibile

Un alt punct în favoarea Android este disponibilitatea a milioane de aplicații Android pe care le puteți instala pe dispozitiv din magazinul Google Play și din alte magazine alternative.

Noul dvs. dispozitiv ar putea deveni cu ușurință o platformă pentru dezvoltatorii de aplicații terți și va forma propriul ecosistem cu aplicații, care ar putea spori dramatic experiența utilizatorului și valoarea sa.

Câteva alte întrebări pe care le-am mai întânit includ cât de stabilă este platforma și unde se îndreaptă în ceea ce privește direcția de dezvoltare și conducerea Google?

Cu Android, problemele critice de securitate sunt întotdeauna rezolvate rapid și se îmbină în mod constant în arborele sursă principal AOSP.

Se lucrează încontinuu la ameliorarea Android Linux Kernel, astfel încât AOSP să poată folosi întotdeauna cel mai recent suport pe termen lung Linux Kernel.

Toate acestea arată că comunitățile Google Android și Linux Kernel trec la o versiune mai bună și mai sigură de Android, precum și o deschid spre o adoptare mai ușoară pentru dispozitivele personalizate care nu se bazează pe proprietate driverele de la furnizorii de hardware.

Cuvinte cheie
  1. […] post Care sunt avantajele utilizării Android pe dispozitivul dvs.? appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.