Care sunt cărțile pe care participanții la clubul de lectură „O carte pe lună” le-au cumpărat pentru copertă și de ce (GALERIE FOTO)

Care sunt cărțile pe care participanții la clubul de lectură „O carte pe lună” le-au cumpărat pentru copertă și de ce (GALERIE FOTO)

Tema lunii aprilie a celui mai fain club de lectură din oraș a fost „cărți cumpărate pentru copertă”.

La această ediție organizatorii au avut parte de opinii neașteptate din partea participanților, deoarece majoritatea au spus că nu au cumpărat niciodată o carte doar pentru copertă.

Cei mai mulți au afirmat că li se pare superficial și că nu ar vrea să-și asume riscul să ducă acasă o carte care nu le va plăcea, doar pentru că i-a atras coperta. Concluzia aproape unanimă a fost că o carte se cumpără după o documentare prealabilă, și nu spontan, pentru o copertă mai colorată sau mai frumoasă.

Cu toate acestea, au existat și câțiva participanți care au recunoscut că au achiziționat cărți din acest motiv, dar chiar și în aceste cazuri, a contat mult și titlul cărții, nu doar design-ul copertei. Aici amintim: „Parfumul” de Patrick Suskind, „Puterea lui miau” de David Michie, „Dungeon Master’s Guide” – o carte privind reguli ale celebrului joc Dungeons and Dragons, „Trăiește în felul tău – Ce înseamnă să fii rebel”, de Osho sau „Mica enciclopedie Hygge” de Meik Wiking, o carte foarte interesantă, centrată pe conceptul „hygge” care reprezintă fericire, mulțumire, liniște etc., toate la un loc, și în care autorul vorbește mult despre factorii care îi mențin pe danezi pe primul loc în lume, în topul celor mai fericite națiuni.

O altă carte cu o copertă interesantă ce a fost menționată este și „Kaputt”, de Curzi Malaparte.

Iubitorii de lectură se vor revedea în mai, la o nouă întâlnire „O carte pe lună”, cu tema „cărți despre călătoria în timp”.

Foto: Lavinia Bodea Photography

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.