Care sunt propunerile social-democraților pentru bugetul de stat pe 2021

Care sunt propunerile social-democraților pentru bugetul de stat pe 2021

Mihai Fifor, deputat social-democrat arădean, spune că PSD propune un buget de stat pentru 2021 care determină și susține creșterea, nu înghețarea economică.

Fifor susține că proiecția bugetară realizată de PSD este o premieră postdecembristă, menită să evidențieze că noul PSD nu doar că are soluții, ci și că trece peste disputele politice sterile, printr-o atitudine constructivă, responsabilă, procetățean.

 „PSD susține cu tărie că se poate! Se pot asigura și resurse pentru sănătăte, pentru educație, pentru investiții, dar și pentru creșterea impusă de lege a veniturilor, simultan cu redresarea echilibrelor macroecronomice. Nu e magie, e pricepere! Și e posibil pentru că PSD a proiectat un buget pentru oameni, nu pentru interese și clientelă politică. Spre deosebire de Coaliția Dreptei, PSD propune un buget de dezvoltare, nu de înghețare, un buget care scoate România din cercul vicios al austerității. Marele secret al bugetului de stat făcut de PSD este că injectează combustibilul necesar pentru ca motoarele economiei să producă venituri. Nu ai cum să produci venituri suficiente și cu atât mai puțin suplimentare, pentru pensii și salarii, când tu, guvern Cîțu, pui toată economia la congelator și împovărezi zeci de generații viitoare prin împrumuturi galopante, fără măsură. Prioritățile, în viziunea PSD, pentru bugetul de 374 de miliarde lei al anului acestuia, sunt stoparea crizei sanitare, relansarea economiei, creșterea nivelului de trai. PSD n-a fost și nu fi niciodată groparul României, așa cum reușesc, din nefericire, să fie guvernele de dreapta. În speranța că au măcar instinct de supraviețuire, PSD invită partidele Coaliției Dreptei să-i plagieze proiectul de buget de stat. Cu sau fără mulțumirile de rigoare. Măcar să ne fie un pic mai bine, nouă, tuturor!”, declară Mihai Fifor, deputat al PSD Arad.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.