„Careul de aşi”: Cine sunt principalii candidaţi la funcţia de primar şi ce şanse au

„Careul de aşi”: Cine sunt principalii candidaţi la funcţia de primar şi ce şanse au

Acum, dacă tot s-au limpezit apele în privinţa candidaţilor la funcţia de primar al Aradului iar startul campaniei a fost furat in corpore, vă propunem o scurtă trecere în revistă a principalilor competitori, laolaltă cu şansele pe care credem noi că le au să acceadă în onoranta funcţie.

Călin Bibarţ (PNL)

Şi, ca să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului, începem cu Călin Bibarţ, primarul pe funcţie. Aparent, acesta porneşte cu prima şansă, având în vedere că e primarul în exerciţiu şi, totodată, reprezentantul (se îndoia cineva că o să fie altfel!?) partidului (PNL, ex. PDL) care controlează tot ce mişcă în judeţul Arad. Bazându-se pe „prietenii primarului” şi pe mobilizarea notorie a electoratului PNL la vot, Bibarţ priveşte oarecum liniştit alegerile care vor urma şi al căror rezultat ar trebui să-i ofere un nou mandat de primar. Asta dacă nu cumva arădenii (alţii decât cei cu afinităţi peneliste) se vor mobiliza masiv la vot, lucru care ar putea face ca liberalilor să le fugă pământul de sub picioare.

Ilie Cheşa (PSD)

Intrat cu întârziere în cursă din cauza „indeciziei” (credem noi, calculate!) a PNL de a tergiversa candidatura lui Călin Bibarţ, actualul viceprimar Ilie Cheşa poartă stindardul PSD, acesta fiind preşedintele Organizaţiei Municipale a social-democraţilor. Deşi a muncit foarte mult în ultimii ani, a fost mai mereu printre oameni şi a construit o Organizaţie Municipală redutabilă la PSD, Ilie Cheşa ar putea plăti tribut întâzierii de care pomeneam. Ar putea fi salvat, însă, de o mobilizare bună, fără precedent am putea spune, a electoratului social-democrat, mizând în acest sens şi pe tinerii pe care a reuşit să-i implice alături de el în viaţa politică a urbei. Şi, desigur, profitând de valul de antipatie la adresa PNL care a crescut simţitor la Arad în ultimii ani.

Adrian Wiener (Dreapta Unită)

Medicul Adrian Wiener a fost desemnat candidat al Alianţei Dreapta Unită, formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei. Acesta nu este la prima „abatere”, la precedentele alegeri locale fiind foarte aproape să-i „fure” lui Călin Bibarţ fotoliul de primar. Nu a fost să fie, dar poate de data asta va fi cu mai mult noroc! Wiener se bazează pe o mobilizare la vot a celor care sunt dezamăgiţi de cum a fost condus Aradul în ultimii 20 de ani, pe cei care nu sunt de acord că „e bine şi aşa, mai rău să nu fie” sau „au furat, dar au şi făcut”. Benefiind deja de o campanie în forţă, în care arată cu degetul spre lucrurile făcute prost în Arad, Wiener are şansa lui, cu condiţia mobilizării la vot a arădenilor nemulţumiţi. Care, între noi fie vorba, sunt mult mai mulţi decât cei mulţumiţi!

Leontin Aslău (AUR)

Omul de afaceri Leontin Aslău vine să completeze „careul de aşi” al celor care au şanse să câştige funcţia de primar. Cunoscut oponent al lui Gheorghe Falcă şi a tot ce reprezintă acesta, Leontin Aslău s-a urcat pe valul AUR care ameninţă să măture şi la Arad destule obstacole care-i stau în cale. Valul e, aşadar, prielnic iar dacă şi surferul se va dovedi suficient de priceput încât să-l călărească spre ţintă, rezultatul ar putea fi surprinzător.

Încheiem aici trecerea în revistă a principalilor candidaţi la funcţia de primar. Vom reveni cu un articol similar şi în ceea ce-i priveşte pe candidaţii la preşedinţia Consiliului Judeţean.

  1. […] Citeste articol integral Sursa & Foto Credit- “newsar.ro” […]

    Raspunde
  2. aradenii stau ca prostii in casa in loc sa merga la vot, apoi se plang alti patru ani ca se fura si ca nu se face nimic. daca ar iesi la vot nimeni nu ar mai putea face ce vrea din Arad!!

    Raspunde
  3. L-ați uitat pe Galea! Și el contează, deși, singurul care merge pe mână sigură e Bibarț, iar ceilalți își vor împărți restul de voturi!

    Raspunde
  4. Nu l-am uitat, dar am ale să vorbim doar despre cei creditați cu mai multe șanse. Ne-am bucura, sincer, ca Galea să aibă un rezultat pe măsura omului de calitate care este.

    Raspunde
  5. Sa dea Dumnezeu sa fie Cristian Galea primar!

    Raspunde
  6. pe aslau l-am vazut în spate la simion la targoviste . zici ca era de la cosa nostra cu ochelari ca mafiotii nu de alta s-a numit birtul lui de pe strand corleone. faini candidati la primarie unul mai breaz ca altul. bila ala de la psd a avut si discoteca. doctorul de la usr ar vrea sa fim si acum inchisi in case si sa continuam sa ne vaccinam toata viata iar bibi isi ascute lantul de la drujba. oameni normali nu gasim in aradul asta??

    Raspunde
  7. Singurul care are sanse este Wiener daca ar merge aradenii la vot.

    Raspunde
  8. Interesanta este aceasta analiza a potentialilor candidati la functia de primar al Aradului. Este adevarat ca primarul in exercitiu, Calin Bibart, porneste cu prima sansa, fiind sprijinit de propriul partid si de o mobilizare a electoratului PNL. Cu toate acestea, Ilie Chesa de la PSD ar putea profita de o crestere a antipatiei fata de PNL, iar Alianta Dreapta Unita si candidatul Adrian Wiener spera sa atraga la vot pe cei nemultumiti de actuala administratie. In plus, participarea surprinzatoare a lui Leontin Aslau de la AUR adauga inca un element neprevazut in aceasta cursa electorala.

    Raspunde
  9. Radu de la Afurati 16 aprilie, 2024, 7:53 pm

    daca am iesi la vot nu am mai fi furati. din pacate vad numai slogane si nici un proiect.

    Raspunde
  10. S-a dus vremea când voturile contau. Acum totul ține de un interes străin total diferit de cel al alegătorilor. Cum vine asta? Simplu. în data de 8 iunie toate buletinel de vot sunt deja „adunate” și configurat câștigătorul. Care va fi exact acela pentru care „s-a votat” până în 8 iunie. Tehnic cum se poate asta? Tot simplu. Nu voi scrie aici. Doar că atrag atenția asupra unor chestiuni ce se vor petrece în 9 și 10 iunie. Sunt secții de votare total partizane sistemului ( plăți bine făcute la toți observatorii, care nu vor recunoaște niciodată nimic) care a și decis cine trebuie să câștige. Nu sunt foarte multe astfel de secții. Se vor înlocui urnele de votare cu cele care trebuie. Nimeni nu va vedea nimic. Compensarea probabilă cu rezultate corecte din restul secțiilor va avea loc la secția de colectare a BEJ-lui. La nivel de Arad lucrurile nu sunt lăsate la voia întâmplării.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.