Cât au plătit părinții pentru educația online în pandemie: Costurile ascunse au crescut

Cât au plătit părinții pentru educația online în pandemie: Costurile ascunse au crescut

În primul an de pandemie, când școala s-a derulat preponderent online, părinții din România estimează că au plătit, în medie, sensibil mai mult decât în 2018 pentru educația copiilor lor.

Costul mediu alocat serviciilor de tip Școală după școală s-a dublat, iar învățământul derulat online a generat categorii noi de costuri, precum achiziția de laptop/tabletă, telefon mobil sau echipamente periferice. Toate aceste echipamente se traduc într-un cost mediu de 5.800 de lei pe familie, arată datele unei anchete realizate de Salvați Copiii România.

Un procent covârșitor, 95% dintre părinți, afirmă că au suportat costuri ascunse ale educației.

95% dintre părinți afirmă că au avut cheltuieli pentru școala copiilor, în pandemie:

-Costul total mediu al părinților pentru a susține educația este de 6.798 de lei, după însumarea cheltuielilor
Echipamentele pentru educația online se traduc într-un cost mediu de 5.800 de lei pe familie

-Costul mediu pentru cei care accesează servicii de tip Școală după școală a fost de aproximativ 4.200 de lei, o valoare dublă comparativ cu anul 2018

Pentru mai multe detalii, puteți citi comunicatul anexat din partea Salvați Copiii: https://www.salvaticopiii.ro/Afla-mai-multe/Publicatii/PDFs/Raport-costurile-educatiei-in-pandemie.

  1. […] post Cât au plătit părinții pentru educația online în pandemie: Costurile ascunse au crescut appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.