Cât câștigă în realitate un parlamentar! Un deputat USR face „lumină” în privința veniturilor aleșilor

Cât câștigă în realitate un parlamentar! Un deputat USR face „lumină” în privința veniturilor aleșilor

Deputatul Uniunii Salvați România Iulian Bulai a dat publicității veniturile pe care le încasează ca membru al Camerei Deputaților.

Bulai a postat pe Facebook absolut toate sumele pe care le încasează de la Parlament:

„Într-o Românie unde deciziile se iau in miez de noapte si pe ascuns, transparența este o valoare fundamentala in activitatea mea ca parlamentar. Banii sunt mereu un subiect aparte. Banii si puterea corup. Banii sunt „ochiul dracului”.
Nu am devenit parlamentar pentru bani.
Exista multe mituri despre cat de multi bani câștiga un parlamentar. Pentru a înlătura orice mit asupra acestui aspect, voi împărtăși cu voi urmatoarele informații:

Un parlamentar (deputat) are o indemnizație (salariu) de 5564 RON.
Pe langa salariu, se mai adauga urmatoarele sume care sunt fie fixe (sume forfetare) fie sume care variază (diurne).
Așadar, mai dispunem de urmatoarele sume:

– 4600 RON, suma forfetară pentru locuința in Bucuresti (doar pentru parlamentarii care nu au domiciliu in București)

– 1400 RON, combustibil

– 476 RON, suma alocată pentru deplasări in circumscripția electorala.

– 616 RON, (diurna pe ianuarie. Se primește 160 RON pe zi de activitate in plen)

– 11400 RON, suma forfetară pentru activitatea parlamentara (cabinet parlamentar, angajați, protocol, alte cheltuieli) Aceasta este suma bruta din care se scad si taxele angajatorului. Suma neta poate varia intre 8500 si 9500 RON. Aceasta suma este singura care nu se folosește in scop personal. Jumatate trebuie decontată pe baza de acte justificative, jumatate pe baza de declarație pe proprie răspundere. Îmi doresc ca aceasta suma sa fie folosită in mod cat mai transparent. In urmatoarele luni voi reveni cu o postare in care voi explica modul in care aceasta suma va fi folosită de catre cabinetul meu, care va include puncte de lucru in Roman, Piatra Neamt si parțial si Suceava.

Așadar, ăștia-s banii. Nici mai mult, nici mai putin.Prin aceasta postare doresc sa va informez asupra banilor alocați parlamentarilor. Comentarii despre aceste sume voi face intr-o postare viitoare.

PS: toate aceste informații sunt publice”.

  1. Adica 12040 lei + diurna 160 lei/zi de activitate + 11400 ( din care 4250-4750 pe proprie raspundere )
    Un total / luna ar fi 23440 + diurna
    Saracii de voi, cum va mai ganditi voi la populatia acestei tari. 1400 de lei doar pentru combustibil. Majoritatea populatiei nu are atata salar total pe o luna intreaga, din care trebuie sa si traiasca cu o intreaga familie, papa, haine si cheltuieli cu utilitatile si impozitele. Si drept merit mai primiti si cate 160 lei/zi diurna, daca totusi va hotarati sa si lucrati ceva in plen. Oamenii de rand, care primesc si bonuri, incaseaza cam 300 lei pe o luna intreaga pentru asta, voi 160 pentru o singura zi. Mai ales ca la parlament aveti si un restaurant cu preturi de-a dreptul nerusinat de mici pentru toti romanii. Peste 1000 de euro pe luna pentru cazare in Bucuresti, ca doar va cade ceva daca va cazati in ceva mai ieftin sau stati mai muti la un loc. Nu care cumva sa cheltuiti un leu din salarul vostru pentru mancare, drum sau cazare. Sunteti cu totii o piatra imensa de moara care atarna de picioarele acestei tari.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.