Prosoapele au un rol important în igiena corporală, îți place să le asortezi și să le simț moi la atingere după spălare. Dar cât cum și cât de des ar trebui să le speli? Poate părea un subiect banal, dar modul în care ai grijă de prosoapele de baie este destul de important. Vei afla tot ce trebuie să știi despre îngrijirea lor în doar în câteva minute.
Ar trebui să schimbi prosoapele murdare cu altele curate aproximativ la fiecare trei zile, dar asta nu înseamnă că trebuie să le speli imediat. Prosoapele pot sta fericite în coșul tău până în ziua în care speli rufele.
Cât de des trebuie să îți speli prosoapele de baie?
Celulele moarte ale pielii, bacteriile și chiar transpirația se pot acumula rapid pe prosoape, așa că folosirea unuia proaspăt la fiecare trei zile este o regulă simplă, pentru toate tipurile de prosoape.
Desigur, le poți schimba mai des. Dacă faci duș zilnic, atunci trei zile sunt potrivite pentru un schimb, dar dacă faci duș mai des, s-ar putea să vrei să schimbi prosoapele mai des.
Când un prosop este gata pentru coș, ar trebui să-l lași mai întâi să se usuce la aer. Aruncă-l peste tija de duș sau pe partea laterală a căzii până când nu se mai simte umed, apoi pune-l între rufele murdare până în ziua spălării, fără riscul de a dezvolta mirosuri ciudate sau de a crește bacterii.
Confruntarea cu petele
Folosește detergenți speciali pentru pete. Multe substanțe împotriva petelor funcționează cel mai bine dacă au timp să se înmoaie, așa că încearcă să faci acest lucru atunci când îți pui prosoapele în grămada de rufe murdare.
Prosoapele sunt expuse la o mulțime de articole de îngrijire a pielii și a părului care le pot păta, uneori permanent. Ai grijă, substanțe ca peroxidul de benzoil și acizii alfa hidroxi pot înălbi prosoapele, așa că verifică etichetele lucrurilor înainte de a-ți șterge mâinile sau fața pe ele – albirea este pentru totdeauna. Poți să păstrezi teancuri de prosoape închise la culoare sau ieftine, doar pentru rutine de machiaj și de îngrijire a pielii.
Înălbitorul poate îndepărta unele pete, dar înălbitorul cu clor este un nu absolut pentru prosoapele colorate. Chiar și prosoapele albe sunt, în esență, și vopsite. Așa că ai grijă când alegi să îți speli prosoapele de bumbac, deoarece bumbacul nu este în mod natural alb. Utilizarea înălbitorului cu clor va decolora chiar și prosoapele albe. Poți încerca în schimb înălbitor cu oxigen, sigur pentru culoare.
Spălarea și uscarea prosoapelor
Spală prosoapele noi cel puțin o dată înainte de a le folosi. Producătorii adaugă balsam pentru catifelare, substanțe chimice pentru saturarea culorii și chiar cantități mici de formaldehidă pentru a ajuta la reducerea cutelor. Spălarea lor de două ori este mai eficientă pentru a îndepărta scamele în exces. Majoritatea etichetelor de îngrijire de pe prosoape spun să le speli în apă rece pe un ciclu delicat. Dacă ai pielea sensibilă, detergenții care nu conțin coloranți și parfum și care încorporează enzime în formula lor, sunt mai potriviți și mai blânzi cu pielea.
Pune prosoapele la uscat la temperatură mică pentru a preveni deteriorarea țesăturii și îndepărtează-le imediat ce sunt uscate. Lăsându-le mai mult timp, marginile unui prosop de baie se vor uza, pentru că ele se vor usca mai repede decât restul prosopului. Dacă prosoapele mai au pete umede, pune-le înapoi în uscător pentru câteva minute sau așază-le până când sunt complet uscate.
Dacă îți cureți prosoapele după o boală sau o rănire și dorești să le igienizezi, poți usca ocazional prosoapele la temperatură mare. Uscătorul este cel mai bun instrument pentru distrugerea germenilor și agenților patogeni. Unii pot supraviețui unei spălări cu apă fierbinte, dar aerul cald și uscat ar trebui să omoare aproape totul.
Cea mai importantă regulă despre prosoape
Nu împărți cu nimeni prosoapele de baie! Riscul de a face infecții este ridicat când ai prosoape la comun.
Lasă un comentariu