Cât va costa VACCINUL anti-COVID-19 în EUROPA

Cât va costa VACCINUL anti-COVID-19 în EUROPA

Comisia Europeană încheiat un contract cu Pfizer şi BioNTech, pentru a achiziţiona  300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Acest contract a fost încheiat după ce Pfizer Inc. a anunţat că vaccinul dezvoltat în colaborare cu BioNTech, o companie din Germania, are o eficienţă de peste 90% în prevenirea bolii cauzate de coronavirus.

De îndată ce vaccinul se dovedește a fi sigur și eficient împotriva COVID-19, contractul le permite statelor membre să achiziționeze vaccinuri pentru 200 de milioane de oameni. Statele membre vor avea de asemenea posibilitatea de a achiziționa vaccinuri pentru încă 100 de milioane de persoane.

Potrivit unui oficial al UE, care a dorit să rămână anonim, statele membre vor plăti mai puțin pentru vaccin, decât SUA. În Statele Unite, o doză va costa 19,50 de dolari, deci în Europa va fi puțin mai ieftin, însă nu a dat o sumă exactă.

„Există probleme de concurență, nu ar fi o idee bună publicarea acestor informații până când nu vor fi finalizate toate contractele (…). Înțeleg că prețurile sunt cuprinse între cinci și cincisprezece euro pe doză. Cred că este un preț rezonabil pentru un vaccin”, a declarat Sue Middleton, președintele secției de vaccinuri a Federației Europene a industriei farmaceutice.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.