Cât vom mai trăi pe Pământ… Avertismentul astrofizicianului Stephen Hawking

Cât vom mai trăi pe Pământ… Avertismentul astrofizicianului Stephen Hawking

Celebrul astrofizician britanic Stephen Hawking a declarat că omenirea nu mai dispune de prea mult timp pe Pământ iar supraviețuirea noastră ca specie depinde de colonizarea altor planete din sistemul solar, anunță sciencealert.com.

„Nu cred că vom supraviețui (ca specie) încă 1.000 de ani dacă nu vom scăpa de pe această planetă fragilă”, a declarat Stephen Hawking, la Universitatea Cambridge.

El a avertizat și asupra încercărilor de contactare a civilizațiilor extraterestre, despre care a spus că va fi „fie cel mai bun lucru, fie cea mai mare catastrofă care s-a întâmplat vreodată omenirii”. Astrofizicianul britanic se declară mai convins decât oricând că nu suntem singuri în Univers. Însă, dacă vom fi găsiți de extratereștri, „aceștia vor fi cu mult mai puternici decât noi și ar putea să considere că omenirea este la fel de importantă cum considerăm noi că sunt bacteriile”.

În plus, Hawking se teme că dezvoltarea unor „arme autonome puternice”, de efectele devastatoare ale schimbărilor climatice, izbucnirea unor pandemii globale din cauza proliferării de microorganisme ce au devenit rezistente la antibiotice sau de faptul că arsenalele nucleare ar putea intra pe mâna unui lider politic nebun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.