CÂT vor scoate arădenii din buzunar pentru CĂLDURĂ anul acesta

CÂT vor scoate arădenii din buzunar pentru CĂLDURĂ anul acesta

Prețul gigacaloriei pentru cei racordați la CET și cuantumul subvențiilor acordate de administrația locală vor fi votate astăzi, de consilierii locali.

Potrivit proiectului de hotărâre, prețul local al energiei termice în Municipiul Arad va fi 487,01 lei/Gcal (inclusiv TVA).

Important de reținut este prețul de facturare. Pentru căldură și apă caldă, arădenii racordați la CET vor plăti aceeași sumă de anul trecut. Se menține prețul de facturare a energiei termice pentru populație, la valoarea de 280,77 lei/Gcal (inclusiv TVA), dacă proiectul va trece de votul Consiliului Local Municipal.

Subvenția pentru acoperirea diferenței dintre prețul de local al energiei termice și prețul de facturare pentru populație este de 206,24 lei/Gcal (inclusiv TVA), după cum se arată în proiect.

În luna noiembrie a anului trecut preţul gigacaloriei a fost redus cu circa 30%, la 280,77 lei pe o gigacalorie, faţă de 391,74 lei, cât plăteau arădenii până atunci. Acest preț redus se va menține și în acest sezon.

Ajutorul cu titlul de subvenții pentru acoperirea diferenței de preț și tarif la energia termică livrată populației aferent lunii decembrie 2019 este în sumă totală de 4.109.397,39 lei.

 UPDATE

Proiectele au fost adoptate.

  1. MAI FURATI MULT?NU VA BATE DZEU,ODATA>P A N A C A N D???PUSCARIEeee

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.