Caz de GRIPĂ, confirmat la Arad. Ce RECOMANDĂ Direcția de Sănătate Publică

Caz de GRIPĂ, confirmat la Arad. Ce RECOMANDĂ Direcția de Sănătate Publică

La Arad a fost confirmat oficial primul caz de gripă. Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Arad au făcut publice o serie de măsuri de prevenire.

Având în vedere evoluția cazurilor de infecții respiratorii din ultima perioadă  precum și a faptului că în județul Arad a fost confirmat un caz de gripă, Direcția de Sănătate Publică recomandă intensificarea acțiunii de vaccinare a  persoanelor din grupele la  risc, conform recomandării Organizației Mondiale a Sănătății: persoane peste 65 de ani, persoanele cu probleme medicale cronice (cu afecțiuni precum diabetul, boală cardiacă, boală cronică de rinichi, boli pulmonare, obezitate, astm etc ), a gravidelor precum și a personalului medical.

Respectarea  măsurilor nespecifice de prevenire a gripei, având în vedere  fluctuaţiile frecvente de temperatură, măsuri care constă în: evitarea aglomeraţiilor; evitarea contactului cu persoanele bolnave; păstrarea distanţei (cel puţin 1 metru) faţă de persoanele bolnave care tuşesc sau strănută; folosirea şerveţelelor în caz de tuse sau strănut şi aruncarea acestora la coşul de gunoi după utilizare; spălarea frecventă, cu apă caldă şi săpun, a mâinilor după ce strănutăm, tuşim, ne suflăm nasul şi înainte de a mânca; creşterea rezistenţei generale a organismului prin consumul alimentelor bogate în vitamina C (fructe, legume); aerisirea încăperilor (săli de clasă, dormitoare); purtarea de îmbrăcăminte corespunzătoare sezonului; evitarea staţionării în frig timp îndelungat; prezentarea obligatorie la medicul de familie odată cu apariţia primelor semne de boală.

De asemenea, reprezentanții DSP Arad vă reamintesc că vaccinarea populației se realizează prin intermediul cabinetelor de   medicină de familie și are ca scop prevenirea îmbolnăvirilor prin gripă și a dezvoltării de complicații asociate acesteia. Vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenire a gripei de sezon.

Și nu în ultimul rând, vă sfătuiesc să nu luați antibiotice fără un consult medical.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.