CAZ RAR în România: O femeie a dat naștere la GEMENE, în ani diferiţi

CAZ RAR în România: O femeie a dat naștere la GEMENE, în ani diferiţi

O femeie de 41 de ani a născut la Spitalul Cantacuzino din București gemene. Nimic neobișnuit până aici. Însă, una dintre fetițe a venit pe lume natural în noiembrie 2014, cântărind 900 de grame, iar cea de-a doua, prin cezariană, la începutul lunii ianuarie 2015 şi a cântărit un kilogram la naștere.

Mama fetelor nu a întâmpinat nicio problemă în timpul sarcinii, până în noiembrie 2014, când s-au declanșat contracțiile. Atunci, a venit pe lume, Maria. Sarcina avea 27 de săptămâni, atunci. După naşterea micuței, contracţiile s-au oprit.

Medicii au sfătuit-o pe femeie să continue sarcina cu al doilea copil, iar după 51 de zile, în 6 ianuarie, văzând că fătul nu mai ia în greutate, medicii au decis să facă cezariană, aducând pe lume a doua fetiţă, Ioana care cântărea un kilogram.

Medicii explică faptul că păstrarea celui de al doilea copil a fost posibilă pentru că gemenele erau în saci embrionari şi placente separate.

Gemenele au fost externate, vineri, prima având 2.250 de grame, iar a doua, 2.900 de grame, dar vor veni periodic la control.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.