Caz TRAGIC la MATERNITATE. Un BEBELUŞ a murit din cauze necunoscute: „Ne-au asigurat că starea lui este foarte bună“

Caz TRAGIC la MATERNITATE. Un BEBELUŞ a murit din cauze necunoscute: „Ne-au asigurat că starea lui este foarte bună“

Un bebeluş, de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploiești, a murit la mai puţin de 24 de ore de la naştere, familia acestuia fiind asigurată de medici că fătul este perfect sănătos.

Poliţiştii prahoveni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după ce rudele bebeluşului au depus o plângere, acuzând cadrele medicale de neglijenţă.
„Să nască un copil perfect sănătos, sa ne asigure că este bine și la ora 6 dimineața să nu anunțe absolut pe nimeni că starea copilului s-a deteriorat… Ne-au spus că au sunat salvarea de la ora 6 dimineața și în jurul orei 10.30 — 11.00 a decedat copilașul și nici la momentul acela nu a venit salvarea să putem să-l mutăm la Giulești. (…) Ne-au asigurat că starea lui este foarte bună, că este bine. (…) Ni s-a spus că copilul este în regulă, a plâns ca un copil în regulă, a respirat cum trebuie și dintr-o dată, la ora 6 dimineața, starea lui s-a agravat. Un total dezinteres din partea lor!”, a declarat tatăl copilului, conform Realitatea.net.
Managerul spitalului, Alexandru Gheorghe, a explicat că bebelușul a suferit o insuficiență respiratorie și a fost resuscitat timp de peste o oră: „Acest eveniment nefericit s-a produs pe 21 februarie, în dimineața acestei zile. Este vorba despre un nou născut care a decedat în condițiile în care a suferit de o insuficiență respiratorie. Am procedat la efectuarea unei analize a acestui caz, au fost contactați șefii de secții, li s-a solicitat punctul de vedere, iar analiza urmează să fie finalizată după ce se obține rezultatul de la Serviciul de medicină Legală. Din analizele efectuate s-a constatat că s-au respectat întocmai procedurile specifice în astfel de situații“.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.