CAZUL care A EMOȚIONAT o lume întreagă/ Un cuplu ÎȘI REGĂSEȘTE bebelușul, care fusese SCHIMBAT LA NAȘTERE

CAZUL care A EMOȚIONAT o lume întreagă/ Un cuplu ÎȘI REGĂSEȘTE bebelușul, care fusese SCHIMBAT LA NAȘTERE

Cazul unui copilaș, nou-născut schimbat la naștere în spital, a atras atenția lumii întregi. Povestea emoționantă a ajuns mediatizată, după ce tatăl a făcut un apel disparat pentru găsirea fiului biologic.

Richard şi Mercedes au trecut prin trei luni de agonie, în care au sperat clipă de clipă ca fiul lor să fie găsit.

Mama, originară din El Salvador, și-a dorit să-și nască copilul într-un spital din această ţară, dar după ce a fost externată şi-a dat seama că bebeluşul pe care îl alăpta era prea închis la culoare ca să fie al ei. În plus, micuțul nu seamănă cu nici cu ea, nici cu tatăl lui, iar testele ADN au confirmat temerile părinţilor.

Au urmat trei luni de agonie, în care cei doi părinți au dus o campanie furibundă împotriva medicului care asistase femeia la naștere.

https://www.youtube.com/watch?v=ig1zMWwrkTA

Autorităţile au adunat analize ADN de la toate mamele care au născut în ziua respectivă la acel spital, şi aşa au reuşit să dea de urma copilului.

Medicul ginecolog care s-a ocupat de naştere a fost adus în fața instanței, sub acuzația că ar fi încurcat copiii după naștere. Colegii acestuia au sărit în apărarea sa, susținând că nu el este cel responsabil de schimbarea bebelușilor.

Un alt cuplu a trecut prin aceeași dramă, la acelaşi spital, în urmă 40 de ani, iar familia implicată s-a oferit să depună mărturie la proces.

Între timp, extrem de emoționați Richard şi Mercedes şi-au ţinut băiatul în braţe, după trei luni în care s-au temut că bebeluşul ajunsese pe mâna traficanţilor de copii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.