Cazul de SCLAVIE care A ȘOCAT România: Tineri ȚINUȚI ÎN LANȚURI și OBLIGAȚI să muncească (FOTO)

Cazul de SCLAVIE care A ȘOCAT România: Tineri ȚINUȚI ÎN LANȚURI și OBLIGAȚI să muncească (FOTO)

Greu de crezut, dar se întâmplă în România, sub ochii noștri nepăsători! Și nu de ieri de azi, ci din 2008 încoace. Tineri care au fost răpiți de grupări infracționale erau obligați să muncească, fiind torturați zi de zi, ca pe vremea inchiziției.

Mai multe descinderi au avut loc, miercuri dimineață, la grupări acuzate de sclavagism și trafic de persoane din Berevoieşti, Argeş. Peste 400 de poliţişti, jandarmi şi procurori DIICOT au mers pe urmele a indivizilor suspectaţi că ţineau oameni în sclavie şi-i obligau să muncească pentru ei la o fermă din Argeș.

Detaliile cazului sunt de-a dreptul șocante.

Victimele erau răpite din locuri publice, fie de lângă biserici, gări sau autogări sau chiar din propriile locuinţe, după care erau transportate de către membrii grupului infracţional la domiciliile lor. Aici persoanele răpite erau forțate să măture curți, să spele rufe, să îngrijească animalele domestice din gospodăriile membrilor grupării, să taie ilegal arbori din pădurile din apropierea localităţii şi să transporte masa lemnoasă cu ajutorul cailor înapoi în gospodării unde lemnele erau încărcate în autoutilitarele suspecţilor și transportate în județele Giurgiu, Teleorman, Olt sau Dolj, unde erau vândute.

Potrivit anchetatorilor,  începând cu anul 2008 şi până în prezent s-au constituit mai multe grupuri infracţionale organizate, structurate, pe baza relaţiilor de familie, care au recrutat 40 de persoane, majoritatea minore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care acestea se aflau.

Mai mulți membri ai grupărilor infracționale urmează să fie aduși la sediul DIICOT Piteşti pentru audieri în acest caz.

sclav 1 sclav

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.