Ce ai face cu un milion de euro?

Ce ai face cu un milion de euro?

Cred că ne-am pus cu toţii la un moment dat această întrebare. Am visat că am avea aceşti bani, fie câştigaţi la loto, fie primiţi ca şi moştenire, fie munciţi (sigur, nu câştigaţi în România ca urmare a unei munci cinstite). Probabil, fie ne-am văzut deveniţi oameni de afaceri, fie ne-am gândit doar la satisfacerea unor dorinţe personale.

Dar vreau să vă spun că toţi cetăţenii Aradului, care ne plătim taxele, am avut „plăcerea“ de a cheltui recent un milion de euro. Această sumă a fost investită de distinsul nostru domn primar Gheorghe Falcă în două competiţii: Cupa Davis şi Cupa Europei la aruncări lungi. Deci, fiecare dintre noi ne-am permis luxul să cheltuim această sumă. Probabil, atunci când făceam în cursul acestei săptămâni vreo patruzeci – cincezeci de minute de acasă până la locul de muncă cu maşina, asta din cauza semafoarelor plantate mai des decât ghioceii, ne-am simţit bine. Am fost mândri de faptul că am avut aceste competiţii în oraşul nostru, că am cheltuit un milion de euro pentru ele. Am trecut cu zâmbetul pe buze peste gropile din asfalt, ne-am dus cu maşinile distruse la service, dar i-am spus mecanicului: băi băiatule, nu mă interesează cât mă costă reparaţia, important e că au venit slovacii ăia în Arad şi au luat bătaie! Pune câte bucşe vrei tu, pe mine mă interesează că francezii ăia s-au dus la Paris după ce au aruncat ciocanul pe Gloria!

Sigur, este important să ai şi astfel de competiţii în oraşul tău. Dar nu cred că, la felul în care arată astăzi Aradul şi sportul în acest oraş, trebuiau investiţi un milion de euro! În două competiţii care nu au adus nici un beneficiu arădenilor, doar un capital de imagine primarului. Nu poţi să arunci asemenea sume când echipele tale de sport sunt sub limita rezistenţei, când nu mai ai baze sportive, când sportul este mort. Nu au venit mii de turişti în Arad cu ocazia acestor competiţii, economia oraşului nu a înflorit brusc. Ba din contră, semafoarele amplasate prost sunt tot acolo, gropile sunt din ce în ce mai mari, oraşul devine o Veneţie totală când plouă, iar Gloria şi stadionul din Subcetate vor arăta extrem de prost după ce au fost făcute lucrări de mântuială şi pe repede înainte.

Singurul câştigător din toată această manevră este primarul Gheorghe Falcă. Pentru că, chiar dacă tot oraşul îl cunoaşte ca un tip care a fost mereu împotriva dezvoltării sportului din Arad, acum a apărut în faţa ţării ca un mare iubitor de sport. A ştiut să se amplaseze strategic la partidele din Cupa Davia, chiar dacă sunt convins că nu a înţeles nimic din ce s-a întâmplat acolo. Dar, oare, după ce a rupt un milion de euro de la arădeni, nu s-a gândit şi la chiriile exorbitante pe care grupele de copii şi juniori trebuie să le plătească pentru a se antrena pe bazele (tot mai puţine) sportive ale Aradului? Oare nu a numărat câte stadioane şi baze sportive au dispărut din oraşul nostru sub oblăduirea lui? Cu siguranţă că nu …

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.