Ce are de spus Primăria Arad cu privire la Planul Urbanistic General

Ce are de spus Primăria Arad cu privire la Planul Urbanistic General

Primăria Arad a transmis un punct de vedere vizavi de acuzele aduse de USR cu privire la Planul Urbanistic General.

Reprezentanții Primăriei consideră drept nefondate acuzele consilieriilor locali USR Arad cu privire la Planul Urbanistic General, fără însă a face vreo referire la faptul că acesta nu a mai fost actualizat de 17 ani.

Potrivit celor de la USR, Primăria nu a pus la dispoziția celor inerresați o versiune electronică completă a PUG-ului. În opinia reprezentanților USR această problemă este dublată de o alta și mai mare, cea a vechimii prevederilor acestuia.

Redăm mai jos punctul de vedere transmis de Primăria Arad:

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public prin intermediul comunicatului de presă remis de USR Arad referitor la faptul că  Planul Urbanistic General al Municipiului Arad nu este prezent pe site-ul instituției,  Primăria Municipiului Arad face următoarele precizări:

Conținutul Hotărârii nr.98/26 mai 1998 privind aprobarea Regulamentului aferent Planului urbanistic general al Municipiului Arad poate fi consultat, fără costuri și fără nici un fel de restricții, atât pe site-ul vechi al  Primăriei Municipiului Arad (https://portal1.primariaarad.ro/index.php), la secțiunea Activități normative/Hotărâri, cât și pe noul portal primariaarad.ro, la secțiunea Consiliul Local/Hotărâri.

Hotărârea nr.98/26 mai 1998 a fost postată pe site-ul instituției noastre la scurtă vreme de la aprobarea sa în Consiliul Local Municipal. Conform prevederilor legale în vigoare, la momentul respectiv, se afișau doar hotărârile nu și anexele acestora.  Acest lucru însă nu a îngrădit în nici un fel accesul celor interesați la documentele respective. Orice solicitare de punere la dispoziție a documentelor referitoare la Planul Urbanistic General al Municipiului Arad era soluționată cu celeritate.

În aceste condiții considerăm nejustificată afirmația doamnei consilier local municipal USR, Daniela Săbău, potrivit căreia Primăria Municipiului Arad  nu respectă «minimele standarde de transparență și digitalizare», pe motiv că nu afișează pe site-ul instituției documentele referitoare la vechiul Plan Urbanistic General al Municipiului Arad.”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.