Ce aşteaptă Gheorghe Falcă şi primarii arădeni de la parlamentarii PNL, PSD, USR şi UDMR. Şi de la Eusebiu Pistru, desigur

Ce aşteaptă Gheorghe Falcă şi primarii arădeni de la parlamentarii PNL, PSD, USR şi UDMR. Şi de la Eusebiu Pistru, desigur

Primarul Gheorghe Falcă a declarat că aşteaptă „votul nominal” al parlamentarilor de Arad pe un amendament al Legii bugetului de stat pe 2018.

Falcă s-a referit la toţi parlamentarii arădeni, subliniindu-le apartenenţa politică, cu excepţia lui Eusebiu Pistru, trecut recent de la PNL la ALDE, în dreptul căruia a omis să treacă partidul din care face parte acum fostul deputat liberal, semn că pierderea fostului coleg îl deranjează.

De remarcat, că vineri comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au adoptat un amendament la proiectul legii bugetului de stat pe anul 2018, propus de grupul parlamentar UDMR, prin care se solicită alocarea unui procent de 66,8% din impozitul pe venit,  direct bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor. Bucurându-se de susţinerea deputaţilor şi senatorilor PNL, USR, PSD şi a unui deputat din partea minorităţilor, amendamentul a trecut, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Arad.

„Este o dovada clară că există şi parlamentari PSD care luptă pentru comunităţile locale pe care le reprezintă şi pentru cetăţenii care le-au acordat votul şi încrederea”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Edilul şef vine cu propunerea ca în plen amendamentul să fie supus votului nominal, pentru a responsabiliza fiecare parlamentar în raport cu cei pe care îi reprezintă. „Acesta ar fi momentul adevărului pentru toţi parlamentarii arădeni, indiferent de culoarea lor politică. Este momentul când vom vedea care dintre cei care au fost trimişi în Parlament prin vot liber exprimat, reprezintă cu adevărat interesele comunităţilor locale şi care sunt impotriva oamenilor care şi-au pus şi încă îşi mai pun speranţele în reprezentanţii lor de la Bucureşti.  Este o veste bună că acest amendament a trecut, Ministerul Finanţelor Publice a început să caute resursele financiare necesare pentru compensare. Sunt sigur că la fel ca şi mine, toţi primarii din judeţ, indiferent de apartenenţa politică, aşteaptă votul  nominal al celor zece parlamentari arădeni: senatorii Mihai Fifor (PSD), Ioan Cristina (PNL), Adrian Wiener (USR) şi deputaţii Dorel Căprar (PSD), Florin Tripa (PSD), Adrian Todor (PSD), Glad Varga (PNL), Eusebiu Pistru, Sergiu Vlad (USR), Farago Peter (UDMR)”, a spus Gheorghe Falcă, omiţând să treacă ALDE, în paranteză, în ceea ce-l priveşte pe deputatul Eusebiu Pistru.

  1. Si noi aradenii asteptam sa dispari Falcao cu toti acolitii tai!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.