Ce au în comun firmele de catering amendate de DSP Arad

Ce au în comun firmele de catering amendate de DSP Arad

O altă firmă de catering care livrează mâncare printre altele și unei grădinițe și unei școli primare a fost amendată de DSP Arad.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad a continuat, în aceste zile, controalele în unitățile de tip catering din municipiul Arad pentru a verifica modul în care operatorii economici prepara și livrează produsele alimentare. Inspectorii sanitari au aplicat, in urma controlului efectuat in data de 14 septembrie, unei unități din municipiul Arad sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei, la care se adaugă și termene de remediere a deficiențelor.

„Neregulile constatate au fost următoarele: spații neigienizate corespunzător, neînregistrarea triajul epidemiologic zilnic al personalului angajat, meniurile nu au fost elaborate și întocmite conform reglementarilor legale în vigoare precum și lipsa cursurilor profesionale de însușirea noțiunilor fundamentale de igienă. Menționăm că și această unitate livrează preparate alimentare unei grădinițe în regim catering, dar servește hrana preparată și către colectivitatea unei unități de învățământ primar din municipiul Arad. Vom continua să controlăm comercianții lipsiți de bun simt, ce nu se gândesc decât la buzunarul lor fără să ia în calcul legea sau sănătatea consumatorilor”, precizează reprezentanții DSP Arad.

De remarcat că lipsa cursurilor profesionale de însușire a noțiunilor fundamentale de igienă apare pe lista deficiențelor identificate la toate firmele amendate în ultima perioadă de DSP Arad.

Foto: DSP Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.