Ce cumperi de fapt când IEI LEGUME ȘI FRUCTE „proaspete” de la SUPERMARKET

Ce cumperi de fapt când IEI LEGUME ȘI FRUCTE „proaspete” de la SUPERMARKET

Toți cumpărătorii sunt atrași de legumele și fructele cele mai frumoase din magazin. Merele lucioase și perfecte se cumpără în cantități mult mai mari decât cele mai puțin „arătoase”. Dar, din păcate, aspectul plăcut al fructelor și legumelor nu înseamnă neapărat că sunt și de calitate.

Aceste alimente conțin cele mai multe vitamine și antioxidanți atunci când sunt consumate imediat după ce au fost culese. În ceea ce privește marfa de la supermarketuri, nu se întâmplă nici pe departe așa.

Merele, de exemplu, chiar dacă par proaspete, există șanse foarte mari ca ele să fi stat într-un depozit chiar și un an de zile! În aceste depozite temperatura și umiditatea sunt controlate, astfel încât fructele să nu se strice.

Salata verde se spală cu apă rece, se usucă foarte bine, se tratează cu o soluție specială, iar apoi este pusă într-un ambalaj care încetinește procesul de deteriorare.

Bananele sunt exportate aproximativ la 36 de ore după ce au fost culese, în recipiente dotate cu un sistem de răcire pentru a opri coacere. Odată ajunse la destinație, bananele sunt depozitate în încăperi încălzite și închise ermetic, pentru a stimula coacerea.

Fructele și legumele congelate sau păstrate la frigider își pierd o mare parte din proprietățile nutritive.

 

Sursa: Mashable.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.