Ce îi așteaptă pe ELEVI din toamnă. Cum se vor desfășura CURSURILE în ȘCOLI

Ce îi așteaptă pe ELEVI din toamnă. Cum se vor desfășura CURSURILE în ȘCOLI

Elevii și părinții așteaptă cu sufletul la gură vești privind noul an școlar. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a venit cu clarificări.

Ministrul a declarat în cadrul unei emisiuni TV că nu este necesară amânarea începerii noului an școlar.

De asemenea, acesta spune că autoritățile au pregătit mai multe scenarii în funcție de evoluția cazurilor. Unul dintre acestea prevede că o treime din elevi va merge la școală, iar două treimi vor urma cursurile online, cu schimbul.

„În acest moment nu văd un motiv să nu putem organiza alegerile și ce este mai important, cred eu, să nu înceapă un an școlar. Dar vor începe cu anumite precauții, iar alegerile se vor desfășura cu anumite precauții într-un context pandemic de transmitere comunitară. Avem scenarii și pentru o accelerare a numărului de cazuri, dar și pentru o conduită normală, dacă respectăm niște reguli și dacă în două – trei săptămâni o să vedem o cădere a acestei pante. De exemplu, vor fi doar o treime din elevii care merg, celelalte două treimi vor fi acasă, online și se vor roti aceste două treimi. Iar pentru alegeri ne vom gândi la mai multe zile, să avem un aflux de populație mai mic. Două zile ne gândim să luăm în calcul. Dar, în acest moment, avem scenariul ca pe 27 septembrie să se desfăşoare cu precauţii şi respectarea distanţării fizice, alegerile locale”, a declarat ministrul Sănătății.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.